Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα προϊόντα της κρητικής γης στη Διεθνή Έκθεση «Fruitlogistica 2018» στο Βερολίνο

Στη Διεθνή Έκθεση «Fruitlogistica 2018, τη μεγαλύτερη νωπών φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την προβολή των ποιοτικών προϊόντων του νησιού.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας  συμμετείχαν εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών φρούτων και κηπευτικών από όλη την Κρήτη, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν και άλλα προϊόντα του νησιού.

Στη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης, στην οποία συμμετείχαν 3.077 εκθέτες από 84 χώρες και πέρασαν 76.000 επισκέπτες, τα στελέχη της περιφέρειας και παραγωγοί πραγματοποίησαν σημαντικές συναντήσεις με αγοραστές από διάφορες χώρες, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών τους.

Παράλληλα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης κηπευτικών από τον Κρήτη, με τίτλο «Vegiterraneo» συμμετείχαν σε κοινό περίπτερο οι ομάδες παραγωγών  και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί: Α.Σ. Ανατολή, Α.Σ. Τυμπακίου, Α.Σ. Νότος, Α.Σ. Κουντούρας, Ο.Π. Φαλάσσαρνα- Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Α.Σ. Ψαρής και Α.Σ. Κάμιρος. Η ελληνική συμμετοχή συνολικά έφθασε τους 80 Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι επιδίωξαν επιχειρηματικές συνεργασίες και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη, «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των παραγωγών του νησιού, για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό, έχοντας συνεχή και επιτυχημένη παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού. Πρόκειται για στοχευμένη προσπάθεια, ώστε να τονισθεί ο εξωστρεφής χαρακτήρας της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς, για τα μοναδικά ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειας Κρήτης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb