Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ροδακινοπαραγωγοί εν αναμονή εξελίξεων για Deminimis

Άμεσες λύσεις ουσίας και στήριξη του χαμένου εισοδήματος από τις ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις του καλοκαιριού στην παραγωγή ζητούν ,για ακόμη μια φορά, με δηλώσεις τους ροδακινοπαραγωγοί των νομών Πέλλας και Ημαθίας.

Η «ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ» επικοινώνησε με τον ταμία του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας κ. Χριστοφορίδη Ιωάννη, ο οποίος εκδήλωσε τη δυσαρέσκεια του όσον αφορά την καθυστέρηση ανακοινώσεων στήριξης των ροδακινοπαραγωγών.

«Για ακόμη μια χρονιά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, καθώς όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή «σφυρίζει» αδιάφορα, καθώς από το καλοκαίρι γνωρίζουν τη σημαντικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειας μας από τις βροχοπτώσεις και τους έχουμε θέσει το πρόβλημα επανειλημμένα» ανέφερε στην ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ ο κ. Χριστοφορίδης, και συνέχισε λέγοντας ότι «υποσχέσεις , λόγια και πράξεις μηδέν, για ένα προϊόν όπως το ροδάκινο που για πολλά έτη τώρα ενισχύει το εθνικό εισόδημα και δεν αξίζουν οι καλλιεργητές τέτοιας αντιμετώπισης» τέλος πρόσθεσε «ζημιές που έπρεπε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ (50-100% ζημιά) περιμένουμε εναγωνιωδώς να μας ενισχύσουν από χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Ο αγρότης, ο πρωταγωνιστής της υπαίθρου , καλλιεργεί, ξοδεύει, παράγει, εφοδιάζει την αγροδιατροφική αλυσίδα για να μη λείψει τίποτα στους καταναλωτές και όμως τον έχουν στο περιθώριο και τον πληρώνουν όποτε θέλουν, όπως θέλουν και αν θέλουν».

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Γκαλαϊτσης Δημήτριος, αναφέρθηκε στον εμπαιγμό που βιώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αναφέροντας ότι «Παρότι πριν 20 μέρες συμμετείχαμε στην τηλεδιάσκεψη με τον ΥπΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη και του θέσαμε τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία έδειξε να κατανοεί, όπως οι ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στη φετινή παραγωγή και δεν καλύφτηκαν από τον ΕΛΓΑ και μας διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί λύση σε αυτό το θέμα από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και μάλιστα δίκαια, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα και οι παραγωγοί βρίσκονται σε σύγχυση και αγωνιούν, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών τους και μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις καλλιεργητικές φροντίδες της νέας περιόδου με ότι συνεπάγεται αυτό.»

Συνέχισε λέγοντας «ότι αν δεν λυθούν κάποια βασικά προβλήματα(Τιμές, κόστος παραγωγής, ΕΛΓΑ, Εργατικό) που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο, πολλοί από εμάς, θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε την ροδακινοκαλλιέργεια και θα προστεθούμε στη λίστα των ανέργων του ΟΑΕΔ»

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb