Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε πληρώνονται "Kομφούζιο", Βασική ενίσχυση(30%) και Πρασίνισμα, Ενστάσεις (2019) και Παγετός-Χαλάζι(2020)

Η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι δυσκολίες που ήρθε να προσθέσει ο κορωνοϊός (lockdown,εργάτες γης κ.α.), καθιστούν τους ανθρώπους του πρωτογενή σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, με την έλλειψη της ρευστότητας να αποτελεί τροχοπέδη στο κομμάτι της επένδυσης, καινοτομίας και ανάπτυξης, αφού δε δύναται μεγάλο ποσοστό εξ αυτών, ακόμη και να καλλιεργήσουν, αφήνοντας τα κτήματα τους, είτε ακαλλιέργητα, είτε επιλέγουν να τα "βγάλουν" στην πώληση.

Την Παρασκευή 20-11-2020 , ο ΕΛΓΑ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, προς τους ασφαλιζόμενους αγρότες, για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους(2019).

ASPIDA : ΔΙΑΦΥΛΛΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ-ΘΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

Εκκρεμούν φυσικά, οι πληρωμές που προκύπτουν μετά την εξέταση των ενστάσεων(2019), οι οποίες αναμένονται να καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς το μήνα Δεκέμβριο.

Να αναφέρουμε, ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν πληρωμές για χαλάζι και παγετό - ζημιές τρέχοντος έτους - ακόμη και μέσα στο 2020, σε περιοχές όπου ο φετινός όγκος των δηλώσεων ήταν σχετικά μικρός και φυσικά υπήρχε ικανοποιητική στελέχωση προσωπικού. Όπως και να έχει, οι εκτιμήσεις για τον παγετό σε αρκετές περιοχές αναμένεται να σταλούν μέσα στον Δεκέμβριο και δεν αποκλείεται να προκύψει συντόμευση της αποστολής εκτιμήσεων και για τα χαλάζια, γεγονός που ίσως, και ανάλογα πάντοτε με την ρευστότητα του οργανισμού, να επισπεύσει και τις προκαταβολές.

ΚΑΘΑΡΗ ΡΙΖΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ & ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ


Όσον αφορά το "Κομφούζιο" και την καταβολή της ενίσχυσης προκαταβολής του 80% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρη με το υπόλοιπο 20% να καταβάλλεται την άνοιξη.

Επίσης, το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνιμα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το διάστημα μεταξύ 15 - 18 Δεκεμβρίου.

 

Βοργιάδης Χρήστος

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb