Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επόμενη πληρωμή ΕΛΓΑ και ανακοίνωση De minimis ροδακινοπαραγωγών - Υπόλοιπα Βασικής και πρασινίσματος

Εβδομάδα πληρωμών αναμένεται να είναι η ερχόμενη , αφού όπως σας είχαμε αναφέρει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αναμένεται να πληρωθούν τα υπόλοιπα 3% της Βασικής ενίσχυσης και 5% του πρασινίσματος και να παίρνει σειρά η β΄δόση των νέων αγροτών.

Πληρωμή σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της imathiotikigi.gr αναμένεται να πραγμοτοποίησει και ο ΕΛΓΑ στις 24-25 Φεβρουαρίου που αφορούν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο (χαλάζι-παγετό κ.α.).

Επίσης αναμένεται να γίνει ανακοίνωση των Deminimis για τους ροδακινοπαραγωγούς και πολύ πιθανό να γίνει άμεσα και η καταβολή τους, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας το αργότερο αρχές Μαρτίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικό ποσό ενισχύσεων που θα ανέρχεται στα 9.300.000 ευρώ περίπου και θα αφορά περίπου 30 ποικιλίες νεκταρινιών,επιτραπέζιων και συμπύρηνων ροδακίνων(Αύγουστο) με τους παραγωγούς να δηλώνουν ότι εμπαίζονται και να μιλούν για άμεσες αντιδράσεις(κινητοποιήσεις), καθώς οι ζημιές που υπέστησαν, όπως αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ανακοινώσεις των αγροτικών συλλόγων είναι τεράστιες και τα 9 εκατ. δεν αγγίζουν ούτε το 25% των ποσών που ζητούν για να καλύψουν τις απώλειες της παραγωγής από τις βροχοπτώσεις.

 

Β.Χ.

  

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb