Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άμεση και επαρκή αποζημίωση από τον παγετό ζητούν με ανακοίνωση τους οι αγροτικοί σύλλογοι Δήμου Τυρνάβου

Μετά από συνάντηση που είχαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας του επιδόθηκε το παρακάτω κείμενο ώστε να το διαβιβάσει στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ.
 
Το κείμενο έχει ως εξής :
 
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ
 
Ανυπολόγιστες ζημιές για το σύνολο της δενδροκαλλιέργειας του Νομού Λάρισας άφησε πίσω της η κακοκαιρία "Μήδεια" των τελευταίων ημερών με χιονοπτώσεις και παρατεταμένο παγετό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στις 17/2 (-10), την ώρα μάλιστα που οι αγρότες του Δήμου περιμένουν ακόμη τα χρήματα του περσινού παγετού από τις 17/3/2020.
Μεγάλη απώλεια παραγωγής στο γάλα που φτάνει και στο 50% της παραγωγής εξαιτίας του παγετού είχαν και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου.
Οι Αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου διεκδικούν από την κυβέρνηση να πάρει πολιτική απόφαση για να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια από τον ΕΛΓΑ στο σύνολο τους όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν. Επίσης διεκδικούμε να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους.
Παλεύουμε:
·Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
·Συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση.
·Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
·Να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για τις ζημιές
 
ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:
 
Α.Σ Τυρνάβου
Α.Σ Αμπελώνα
Α.Σ Αργυροπουλίου-Λυγαριάς
Α.Σ Δαμασίου
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb