Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμένονται αυξήσεις τιμών πάνω από 25% σε ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και κηπευτικά

 
Οπως είχαμε κάνει γνωστό και σε προηγόμενο άρθρο μας (παγετός στην Ιταλία)  , ο παγετός που έπληξε περιοχές της Ιταλίας πριν 2 εβδομάδες περίπου επηρέασε περισσότερο τις  πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων (έως και 90% της παραγωγής), αλλά σημαντικές ζημιές καταγράφονται επίσης σε φράουλες (15-20%)  και στα κηπευτικά όπως τα  ραδίκια και το μάραθο (20 %). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αυξήσεις στις αναμενόμενες τιμές ξεκινούν από 25% και πάνω.
 
Στο Piana del Sele - εξηγεί ο Carmine Libretto, διευθυντής του Confagricoltura Σαλέρνο - τις ζημίες που καταγράφονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών μας, υπολογίζονται μεταξύ 70 και 90 % για τις πρώιμες ποικιλίες δέντρων, ενώ η ζημιά μετριάζεται στο 60-70 % για τις επόμενες ποικιλίες ".
 
Δεδομένης της βλάβης καταγράφεται επίσης στη Μούρθια, Huelva  Παγετός στην Ισπανία   και το Μαρόκο  - όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Planitalia - αναμένουμε μια μείωση του συνόλου της παραγωγής που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών μεταξύ 20 και 30% τουλάχιστον για τις πρώιμες ποικιλίες κάτι όμως δεν αρκεί για να σώσει τους παραγωγούς μας από μια σημαντική απώλεια εισοδήματος ».
 
Πηγή:corriereortofrutticolo.it
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb