Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραγωγοί σε απόγνωση - Παράπονα για ασφαλιστικές εισφορές και μη πληρωμή αποζημιώσεων

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων σχετικά με τη τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ,για την απόφαση του να καταβάλλει το 70% των αποζημιώσεων, για την κωλυσιεργία του στο θέμα των βροχοπτώσεων με τις όποιες ευθύνες φέρει για την καθυστέρηση των δηλώσεων ζημιάς και χωρίς να δίνεται χρονοδιάγραμα πληρωμών καθώς και γενικότερα για την πολύμηνη καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων σε ορισμένες περιοχές αλλά και τη μακρόχρονη αναμονή πολλών παραγωγών για την αποπληρωμή των ΠΣΕΑ.

 

Οι παραγωγοί δυσκολεύονται να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΛΓΑ οι οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου 2018.

Μετά από εντολή πληρωμών αποζημιώσεων για το χαλάζι, τις βροχοπτώσεις και τον παγετό, που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, διαπιστώθηκε ότι πολλοί παραγωγοί ενώ θα έπρεπε να πληρωθούν τις αποζημιώσεις καθώς είχαν λάβει και τα πορίσματα των εκτιμήσεων, έμειναν εκτός λίστας διότι δεν είχαν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ.

Εδώ συμβαίνει το εξής παράλογο και αξίζει να το αναφέρουμε αφού δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες οι οφειλές (31-3-2018) προς τον ΕΛΓΑ και θα έπρεπε να έχουν λάβει οι παραγωγοί τα χρήματα από τις αποζημιώσεις για ποιο λόγο ο ΕΛΓΑ να μην προχωρήσει σε πίστωση στους λογαριασμούς τους και να τους αφήνει μετέωρους;

Ως μια λύση θα μπορούσε να υπάρξει ένα μέτρο συμψηφισμού από την πλευρά του ΕΛΓΑ όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις(εφορία, ΕΦΚΑ, κ.α.).

Επίσης σας αναφέρουμε αντιπρόταση παραγωγών για να γίνεται καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του 70% του ποσού που αναλογεί στον καθένα.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb