Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτυρία βερικοκοπαραγωγών στον ΕΛΓΑ

Στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας παρευρέθησαν σήμερα παραγωγοί βερίκοκων από τις περιοχές της Μελίκης, Κουλούρας, Άμμου και Παλατιτσίων, παρουσία και του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη μη αναγγελία δηλώσεων ζημιάς από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό που έπληξε τα βερίκοκα. 

Όπως ανέφεραν στην "Ημαθιώτικη Γη", οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ θεωρούνται ως μη αποζημιώσιμες διότι τα βερίκοκα βρίσκονταν στο στάδιο του ροζ μπουμπουκιού και όχι στην ανθοφορία.  

Πριν λίγους μήνες ο ΕΛΓΑ δεχόταν προτάσεις για αλλαγές στο κανονισμό όσον αφορά τα ζημιογόνα αίτια λόγω του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Δεν νοείται να καταβάλουν οι παραγωγοί τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον οργανισμό και να μην αποζημιώνονται από τις ζημίες που προκαλούνται από φυσικά αίτια σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής.

Αναροτιώμαστε πόσο ακόμη χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να γίνει τροποποίηση του κανονισμού την οποία αναμένουν οι παραγωγοί εδώ και μια δεκαετία και συνεχώς αναβάλλεται.

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb