Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο εξώασκος "χτύπησε" και φέτος νεκταρινιές και ροδακινιές

Για την καλλιέργεια της ροδακινιάς και της νεκταρινιάς απαιτείται να γίνουν αρκετοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών.

Μια από την σημαντικότερες ασθένειες των παραπάνω καλλιεργειών, είναι αυτή του εξώασκου.

Παρότι πραγματοποιούνται αρκετοί θα λέγαμε ψεκασμοί και μάλιστα με αυξημένο ιδιαίτερα κοστολόγιο, τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση του μύκητα είναι αναποτελεσματική.

Οι παραγωγοί βλέπουν στα κτήματα τους το φύλλωμα των δέντρων να κατσαρώνει και να είναι αναγκασμένοι να κάνουν επιπλέον προσπάθειες για να καθαρίσουν τα προσβεβλημένα φύλλα από τον εξώασκο, κάνοντας ψεκασμούς με αζωτούχα διαφυλλικά λιπάσματα καθώς και με μυκητοκτόνα.

Να σημειώσουμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν στην ταχύτερη πτώση των φύλλων που έχουν προσβληθεί και θεωρούνται ως σύμμαχος του παραγωγού στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Τη φετινή σεζόν οι παραγωγοί προσδοκούσαν και έλπιζαν ότι δεν θα εμφανιστεί στα κτήματα τους ο εξώασκος μετά τους ψεκασμούς που πραγματοποίησαν, αλλά από ότι παρατηρούν το τελευταίο διάστημα και έχουν αναφέρει στην «Ημαθιώτικη Γη», όχι μόνο έχει κάνει την εμφάνιση του αλλά καθημερινά γίνεται όλο και εντονότερο το πρόβλημα.

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb