Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

80-90% οι ζημιές σε πρώιμα ροδάκινα και νεκταρίνια περιοχών της Ιταλίας

Η παραγωγή και εμπορία των πρώιμων ροδάκινων και των νεκταρινιών από τη Βερόνα, επηρεάζονται έντονα από τις κακές καιρικές συνθήκες. Οι χαλαζοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις έχουν σχεδόν καταστρέψει τις καλλιέργειες της επαρχίας της Βερόνας, καθώς επηρεάσαν και τα κεράσια (σκίσιμο).

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε η εξειδικευμένη εταιρεία RadarMeteo φαίνονται αυξημένα τα ποσοστά βροχόπτωσης για το Μάιο τουλάχιστον 50%.

Οι επανειλλημένες βροχοπτώσεις και το χαλάζι έβλαψαν όλα τα πυρηνόκαρπα προκαλώντας σκισίματα στα κεράσια, και σάρκα και μονίλια στα ροδάκινα και νεκταρίνια.

Η ζημία εκτιμάται σε 80-90% στις  πρώιμες ποικιλίες.

Η κακή ποιότητα λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς και οι χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές των πρώιμων νεκταρινιών και επιτραπέζιων ροδάκινων με τους παραγωγούς να ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια τόσο για την ποιότητα όσο βέβαια και για την τιμή.

Ιταλικές εφημερίδες που φιλοξενούν σχόλια ειδικών(πρόεδρων συνεταιρισμών κ.α.) έκαναν αναφορά για καταστροφές που αγγίζουν το 80% της παραγωγής (πρώιμα ροδάκινα και νεκταρίνια) χαρακτηρίζοντας την έναρξη της παραγωγικής σεζόν ως δραματική και κάνοντας λόγο για 3.100 δηλώσεις ζημιών.

 

Πηγή:italiafruit.net

 

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb