Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες με ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα,κεράσια και κηπευτικά σε Ισπανία και Ιταλία

Στην Εξτρεμαδούρα τον πνεύμονα των βιομηχανίων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ο καιρός ήταν άστατος με έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών επιτράπεζιων ροδάκινων ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι προσδοκίες για ανάκαμψη όσον αφορά τις συγκομισθείσες ποσότητες έχουν χαθεί σε εκατοντάδες στρέμματα των περιοχών της Μερίδα και Don Benito.

Οι πλημμύρες και το χαλάζι έχουν αφήσει ένα έρημο τοπίο και αυτή τη Δευτέρα ήταν η ώρα της απογραφή των ζημιών.

Οι λέξη καταστροφή περιγράφει την κατάσταση. Η Apag και η UPA-UCE ζητούν οι περιοχές να δηλωθούν καταστροφικές ζώνες.

Το χαλάζι έχει καταστρέψει κτήματα με αμπελώνες και οπωροφόρα δένδρα. "Οι ζημιές που έχουν προκλήθεί ιδιαίτερα στα νεκταρίνια είναι ανεπανόρθωτες", εξήγησε ένας παραγωγός φρούτων στο Arroyo. Δίπλα του, απεσταλμένος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης εξέτασε τις ζημίες. Ζημιές έχουν υποστεί και τα κηπευτικά, με παραγωγούς να κάνουν αναφορά για τις καταστροφές στις ντομάτες.
 
Επίσης στην Ιταλία γίνεται λόγος για καταστροφικές ζημιές σε φρούτα και λαχανικά από τις χαλαζοπτώσεις και τις ανεμοθύελλες, που έπληξαν περιοχές όπως της Foggia, το San Giovanni Rotondo, το San Marco στο Lamis, το Amendola.
 
"Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις επιπτώσεις αυτού του εξαιρετικού κύματος κακοκαιρίας - προσθέτει ο Μαρίνο Πιλάτι, διευθυντής της Coldiretti Foggia - με εμφανείς επιπτώσεις στην παραγωγή που προστίθενται στις ζημιές που προκλήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες του περασμένου Μαρτίου ».
 
Στη Ρομάνια το χαλάζι χτύπησε χθες το απόγευμα κάποιες περιοχές μεταξύ του Φορλίβες και του Τσεζενάτε: οι φόβοι επικεντρώνονται στις πιθανές επιπτώσεις στα βερίκοκα, τα κεράσια, τις φράουλες, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: freshplaza.es και italiafruit.net (φωτογραφικό υλικό απο Ιταλία)
 
 
 
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb