Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ζητήματα που θα θέσει ο ΥπΑΑΤ στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στην Κόρδοβα της Ισπανίας

Συμμετοχή του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στην Κόρδοβα της Ισπανίας 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, αναχώρησε χτες για Ισπανία προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στην Κόρδοβα από 3 – 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Η ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας περιλαμβάνει συνεδρίες για το ελαιόλαδο, την καινοτομία και τη βιοτεχνολογία στον τομέα της γεωργίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στις παρεμβάσεις του θα θέσει ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα και θα αναφερθεί στη χρήση νέων τεχνολογιών ως εργαλείο για μια πιο ανθεκτική στο κλίμα γεωργία.

Ο ΥπΑΑΤ θα επισημάνει την ανάγκη για ενίσχυση καλλιεργειών που προσαρμόζονται καλύτερα στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και θα είναι πιο ανθεκτικές σε ασθένειες, αλλά και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των ευρωπαϊκών πόρων.

Θα επισημάνει, επίσης, ότι η ΚΑΠ πρέπει να βασίζεται σε δύο αρχές: Στην ευελιξία και στην ισορροπία μεταξύ άμεσων αναγκών και μακροπρόθεσμων στόχων, ενώ, θα τονίσει ότι η καινοτομία αποτελεί το μοχλό της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb