Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκαταβολές αποζημιώσεων για το χαλάζι κατέβαλε ο ΕΛΓΑ σε χωριά της Ημαθίας και Πέλλας

Περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ κατέβαλε συνολικά ο ΕΛΓΑ για ζημιές από χαλάζι του έτους 2023 με τη μορφή προκαταβολών σε ορισμένα χωριά της Ημαθίας και Πέλλας που εκτιμήθηκε από τον οργανισμό ότι είχαν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές οι καλλιεργείες ροδάκινων, νεκταρινιών, δαμάσκηνων και βερίκοκων.

Το ποσό που δόθηκε ανά στρέμμα είναι περίπου στα 180-200 ευρώ στα βιομηχανικά και περίπου 300 ευρώ/στρέμμα σε νεκταρίνια και επιτραπέζια , σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από παραγωγούς, οι οποία μάλιστα μας ανέφεραν οτι δεν είχαν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές το 2023 και παρ΄όλα αυτά έλαβαν τις προκαταβολές.

Σίγουρα αποτελεί ένεση ρευστότητας αλλά αυτή την περίοδο έπρεπε να είχε γίνει ήδη η εκκαθάριση και όχι να δίνονται προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ. 

Δηλαδή , αναρωτιέται ο αγροτικός κόσμος ,αν δόθηκαν τώρα προκαταβολές πότε αναμένεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση ο οργανισμός; 

Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΛΓΑ τόσο για τα ποσά που δόθηκαν ανά καλλιεργεία όσο και για το χρονοδιάγραμμα εκκαθαρίσεων!

 

Β.Χ.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb