Ηλεία: Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια και οδικό δίκτυο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Καταστροφές σε θερμοκηπιακή εγκατάσταση αλλά και πολύωρη διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά της περιοχής του Αρκουδίου του δήμου Πηνειού, προκάλεσαν τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία.
Ο Αλέξης Ντούκας πού μίλησε στην δημοσιογραφική εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου «ΕΡΤικά … Εριστικά» τόνισε, πως “η έντονη βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό και με το πέρασμα ανεμοστρόβιλου, συντέλεσαν ώστε να καταστραφούν ολοσχερώς οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της οικογένειας του. Παράλληλα, έσπασαν ελαιόδεντρα και έγιναν σημαντικές ζημιές σε στάβλο”.
Στο μεταξύ, στην περιοχή της Πηνείας προκλήθηκαν αρκετές κατολισθήσεις, με φερτά υλικά και λάσπη, ενώ έπεσαν κλαδιά και δένδρα σε πολλά σημεία των δρόμων. Ο δήμος Ήλιδας παρενέβη άμεσα μαζί με την Πολιτική Προστασία για την αποκατάστασή της βατότητας στο επαρχιακό δίκτυο σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα.
Προβλήματα εντοπίστηκα κυρίως στις σε περιοχές: Μαζαράκι, Απιδούλα, Δαλαβουρέικα, Κολοβέικα, Πρόδρομος, Λουκά, Βάλμη, Λάττα, Ροδιά, Σιμόπουλο, Σκλίβα και Εφύρα.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος κύκλος ερευνών μετά την έφοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων
- Συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας ένας άνδρας για χιλιάδες παράνομα καπνικά προϊόντα
- Μ. Σχοινάς από την ΚΕΔΕ: Κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στη Μεσσηνία, άμεσα οι υπογραφές για το Μιναγιώτικο φράγμα – Πάνω από 1 δις για αρδευτικά έργα και αγροτική οδοποιία
- HELLO σε όσα έρχονται, CIAO σε όσα σε κρατούν πίσω! Επένδυσε στις ξένες γλώσσες με την Easy Education!
- Κουρέτας: Άμεση παρέμβαση στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για την προστασία των ελαιοπαραγωγών σε Μαγνησία, Σποράδες και Λάρισα










