Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση της παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών στην ΕΕ για το 2019 - Αύξηση της παραγωγής κερασιών

Η παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα μειωθεί κατά 21% κατά τη διάρκεια του 2018-2019, ενώ η παραγωγή κερασιών θα αυξηθεί 30%, σύμφωνα με πρόβλεψη USDA.

Μια έκθεση του USDA ανέφερε ότι η παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών που αφορά τα 28 κράτη-μέλη ττης ΕΕ θα είναι κοντά σε 3,5 εκατομμύρια τόνους.

Αυτό θα οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις περισσότερες χώρες με ένα "μακρύ χειμώνα και μια κρύα και δροσερή άνοιξη".

Η παραγωγή κερασιών θα αυξηθεί σε 793.000 τόνους, σύμφωνα με την πρόβλεψη.

Οι κύριοι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών στην ΕΕ είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία, με αυτή τη σειρά.

Υπάρχει επίσης περιορισμένη παραγωγή σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας, της Βουλγαρίας και της Πολώνιας.

Η Ιταλία ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός στην ΕΕ, αλλά τα τελευταία χρόνια η Ισπανία έχει καταστεί μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας λόγω των εποχιακών συγκομιδών και έχοντας ποικιλίες με υψηλή απόδοση.

Η Ελλάδα είναι ο κύριος επεξεργαστής ροδάκινων της ΕΕ.

Η Ισπανία αναμένεται να υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση φέτος από 1,5 σε 1,2 εκατομμύρια τόνους, ενώ η Ιταλία θα μειωθεί από 1,4 σε 1,2 εκατομμύρια τόνους.

Η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει σταθερή με λίγο πάνω από 900.000 τόνους. 

Οι όγκοι νεκταρινιών και ροδάκινων στην ΕΕ θα μειωθούν για την παραγωγική σεζόν 2018-1919

Προβλέπεται ότι η Πολωνία ότι θα παράγει 200.000 τόνους κερασιών.

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία αναμένεται να ξεπεράσει την Ιταλία στην παραγωγή κερασιών φέτος, και οι δύο χώρες παράγουν περίπου 100.000 τόνους η κάθε μία . 

Η γερμανική παραγωγή κερασιών προβλέπεται να ανεβεί σε 61.000 τόνους.

 

Πηγή:portalfruticola.com

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb