Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στη Σκύδρα με θέμα: Θρέψη-Λίπανση των οπωροφόρων δέντρων (Βίντεο & φωτογραφικό υλικό)

Κύριο Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στη Σκύδρα με θέμα: Θρέψη-Λίπανση των οπωροφόρων δέντρων (Βίντεο & φωτογραφικό υλικό)

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας, στην αίθουσα που παραχωρήθηκε από τον ΕΛ.Γ.Ο-ΔΗΜΗΤΡΑ, πραγματοποιήθηκε χτες ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Θρέψη-Λίπανση των οπωροφόρων δένδρων».

Την Ημερίδα διοργάνωσε το κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Σκύδρας, με την προσέλευση του κόσμου να ικανοποιητική, καθώς η αίθουσα του κέντρου "ΔΗΜΗΤΡΑ" Σκύδρας ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Την ημερίδα προλόγισε η  Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Μαρνασίδης Συμεών,Γεωπόνος (MSc) - ΔΑΟΚ Πέλλας όπου αναφέρθηκε στη συμβολή της ορθολογικής λίπανσης στην βελτίωση της παραγωγής και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Στη συνέχεια για το ρόλο και τη χρησιμότητα των αναλύσεων εδάφους και φύλλων ενημέρωσε το κοινό ο Ξένος Γεώργιος, Γεωπόνος της Αειφορίας Πέλλας (εδαφολογικό εργαστήριο).

Ακολούθησε ο ΔΡ. Σωτηρόπουλος Θωμάς, Τακτικός ερευνητής του ΕΛΓΟ "ΔΗΤΗΤΡΑ" Ινστιτούτου Γενετικής βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων ο οποίος μίλησε για την "Θρέψη-Λίπανση των κυριότερων Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων και τέλος το λόγο πήρε ο Πατσιάνης Γρηγόριος Γεωπόνος της Novafarm Α.Ε. όπου έκανε λεπτομερή αναφορά σχετικά με τις "Νέες τεχνολογίες στη λίπανση των καλλιεργειών".

Μετά το τέλος της εκδήλωσης-ενημέρωσης οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν προϊόντα που παράγονται από παραγωγούς και επιχειρήσεις της Π.Ε.Πέλλας μένοντας ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις υπέροχες γεύσεις και συζητώντας με τους ομιλητές και διοργανωτές τα θέματα της εκδήλωσης.

Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα.

 

 

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb