Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαύρη σελίδα» για τον Αγροτικό Τομέα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ομιλία της Φωτεινής Αραμπατζή ως Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ, σήμερα στη Βουλή

Τα έργα και τις ημέρες της πιο ιδεοληπτικής, ανίκανης και καταστροφικής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τον Αγροτικό Τομέα, στηλίτευσε ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ, σήμερα στη Βουλή η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, στην Επερώτηση του ΚΙΝΑΛ.

Αποδομώντας τις δήθεν φορολογικές απαλλαγές των αγροτών, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Αραχωβίτης, υποστήριξε πως η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί συρρίκνωσε το αγροτικό εισόδημα άρα τη φορολογική βάση και εκτίναξε με την υπερφορολόγηση την «μαύρη οικονομία» ενώ αναφέρθηκε στην ασφαλιστική επιδρομή και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής με κορωνίδα την πλήρη κατάργηση, στη μόνη χώρα της ΕΕ, της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου.

Η Τομεάρχης καυτηρίασε για ακόμη μια φορά το αναπτυξιακό «χειρόφρενο», που τράβηξε η Κυβέρνηση στα πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια του ΠΑΑ, αυτά που εξασφάλισε με αληθινή διαπραγμάτευση και κόπο η Κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 καθώς και στην επιδοματική, ρουσφετολογική διαχείριση των κοινοτικών πόρων με κορυφαίο παράδειγμα αυτό της εξισωτικής. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τέσσερα χρόνια μετά, ο πυρήνας των κατ’ εξοχήν αναπτυξιακών, επενδυτικών προγραμμάτων παλινωδεί στους διαδρόμους του ΥΠΑΑΤ ενώ οι όποιες προκηρύξεις υποβάλλονται σε όργιο αποθαρρυντικών παρατάσεων. Η κυρία Αραμπατζή κάλεσε τον Υπουργό να σταματήσει να κομπορρημονεί για τις δήθεν απορροφήσεις, θυμίζοντάς του ότι η Κυβέρνηση ανάγκασε μέχρι και τον Επίτροπο Γεωργίας τον κ. Hogan να της «τραβήξει το αυτί» μέσα στην ελληνική Βουλή, στις 6 Οκτωβρίου 2016, για να αρχίσει στοιχειωδώς τις πληρωμές.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν για την τραγική, μηδενική αξιοποίηση του Πακέτου Γιούνκερ για τον αγροδιατροφικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που βρέχει λεφτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση εσείς, όπως και ο προκάτοχός σας, κρατάτε ομπρέλα για την χώρα μας», δίνοντας εμφατικά παραδείγματα άλλων χωρών όπως της Εσθονίας, που είναι πρώτη στην αξιοποίηση του EFSI αλλά και πρόσφατα παραδείγματα της Ισπανίας και της Ρουμανίας, που εξασφάλισαν ευνοϊκό δανεισμό των αγροτών τους για επενδύσεις.

Όσο για το νέο χάρτη των μειονεκτικών περιοχών, που έπρεπε να παραδοθεί από το 2016, τον χαρακτήρισε γονατογράφημα, που μετά το κρυφό σχέδιο σφαγής του Σεπτεμβρίου, που αποκάλυψε η ΝΔ, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να στείλει άρον-άρον στην Επιτροπή, στην εκπνοή της προθεσμίας, νέο χάρτη με εξίσου αποκλεισμούς και αδικίες.

Η κυρία Αραμπατζή κατήγγειλε τη στάση πληρωμών από τον ΕΛΓΑ και την αδυναμία εκτέλεσης του εκτιμητικού έργου, επειδή η Κυβέρνηση έκοψε τα οδοιπορικά, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τη στιγμή που αύξησε με κομματικές προσλήψεις τις δαπάνες στο δημόσιο κατά 2 δις από το 2015, ενώ κάλεσε τον Υπουργό να σταματά να μιλά για δήθεν σχέδιο εκσυγχρονισμού τη στιγμή, που ούτε τις αναλογιστικές μελέτες, που παρέδωσε η ΝΔ, όπως αυτή για την ακαρπία, δεν προχώρησε.

Αναφερόμενη στην ΕΒΖ είπε χαρακτηριστικά: «είστε η Κυβέρνηση, που οδηγήσατε την τευτλοκαλλιέργεια στον αφανισμό μέσα από ένα ρεσιτάλ ασυνέπειας, μοιραίων χειρισμών και πρωτόγνωρης στάσης πληρωμών. Είστε η Κυβέρνηση, που παρέλαβε το 2014 την τευτλοκαλλιέργεια στα 80.000 στρ. και με πρόβλεψη συνδεδεμένης και την καταντήσατε στα 10.000 στρ. Δεν τα λέω εγώ η Eurostat τα λέει».

Σε σχέση με το κρίσιμο μομέντουμ της νέας ΚΑΠ, η κυρία Αραμπατζή είπε ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυστυχώς το θέμα με ανύπαρκτη διαπραγμάτευση και αναντίρρητα μηδενική προετοιμασία, τη στιγμή, που η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με τις μειώσεις του προϋπολογισμού, τις έντονες πιέσεις των χωρών Visegrad της Κεντρικής Ευρώπης για την απόλυτη εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων, τις αυξημένες απαιτήσεις του νέου διαχειριστικού μοντέλου για την πληρωμή των επιδοτήσεων. Καταδίκασε μάλιστα την πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού στο Euractiv, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία στην δήθεν αναμονή της υπογραφής των σχετικών κανονισμών. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Αραχωβίτη, αν τολμά, να αποκαλύψει στους αγρότες, ότι λόγω των επαναλαμβανόμενων λαθών και της διαπραγματευτικής αφωνίας της ηγεσίας τους στην απειλή της εξωτερικής σύγκλισης, οι επιδοτήσεις των Ελλήνων αγροτών φέρονται να μειώνονται , στο καλύτερο σενάριο στα 30 Ευρώ/στρέμμα από 54 Ευρώ/στρέμμα, που λαμβάνουν σήμερα και που εξασφάλισε η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ το 2013.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Υπουργού για τις συντάξεις των αγροτών τόνισε ότι οι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΓΑ επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας, λάμβαναν χωρίς δεύτερη κουβέντα στις 31 Ιουλίου τη σύνταξή τους. 

Αντίθετα σήμερα περιμένουν καρτερικά στο σκοτάδι 13.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι του 2018, 2017 ακόμη και του 2016.

Τέλος, απευθυνόμενη στην κ. Τελιγιορίδου και στο θράσος της να επαίρεται για δήθεν αυξημένους ελέγχους στην αγορά γάλακτος και κρέατος , την παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ τον Ιούλιο του 2018, για την ομολογία των ανύπαρκτων ισοζυγίων γάλακτος επί δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες, το πάρτι ελληνοποιήσεων ενώ χαρακτήρισε την Κυβέρνηση «σφαγέα» της αιγοπροβατοτροφίας, τονίζοντας ότι είναι τέτοια η απόγνωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων, που παρασυρόμενοι από δημοσιεύματα είναι έτοιμοι να εκποιήσουν το ζωικό τους κεφάλαιο για 300 Ευρώ ανά ζώο καλώντας την Κυβέρνηση να διαψεύσει από το βήμα της Βουλής, τα ολέθρια αυτά σενάρια, που αναφέρονται στον αφανισμό της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας και της φέτας.

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb