Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελικόπτερα προστατεύουν τις ροδακινιές από τον παγετό στις ΗΠΑ (Βίντεο)

Κύριο Ελικόπτερα προστατεύουν τις ροδακινιές από τον παγετό στις ΗΠΑ (Βίντεο)
Οι θερμοκρασίες έπεσαν πάλι στην κεντρική Αλαμπάμα για άλλη μια φορά τη νύχτα της 5ης Μαρτίου, αφήνοντας τους τοπικούς αγρότες να δοκιμάσουν διαφορετικές μεθόδους για να σώσουν καλλιέργειες που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το ψύχος.
 
Ορισμένα φυτά ήδη βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας, όπως τα ροδάκινα και τα blueberries, και ο παγετός μπορεί να τα επηρεάσει αρνητικά.
 
Ο Gary Grey, εμπορικός διευθυντής του Συνεταιρισμού της Αλαμπάμα, δήλωσε ότι τα ροδάκινα ήταν το πρώτο μέλημα κατά την πρόσφατη προειδοποίηση για παγετό.
 
Επίσης ανέφερε ότι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους στην προσπάθεια να προστατέψουν τις ροδακινιές κατά τη διάρκεια των χαμηλών θερμοκρασιών είναι η μετακινήση στρωμάτων θερμότερου αέρα.
 
"Κάποιοι αγρότες θα χρησιμοποιήσουν ελικόπτερα ή ανεμογεννήτριες, για να ανακατεύουν τον αέρα", είπε ο Γκρέι. Αυτό θα προσφέρει πολλούς βαθμούς προστασίας.
Περίπου 27-28 βαθμοί  farenheit είναι η κρίσιμη θερμοκρασία για τα ροδάκινα. Κάθε βαθμός πιο κάτω μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις καλλιέργειες, ειδικά αν η θερμοκρασία παραμείνει χαμηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
 
 
 
Πηγή βίντεο: KJRH -TV | Tulsa | Channel 2
 
 

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb