Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση ανά εκτάριο προτείνουν για την νέα ΚΑΠ οι Ισπανοί

Ο Υπουργός Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης της Castilla-La Mancha, Francisco Martínez Arroyo, επέλεξε να συμπεριλάβει στη νέα περίοδο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) ορισμένα αιτήματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων ότι «όλοι οι γεωργοί μπορούν να έχουν την ίδια ενίσχυση ανά εκτάριο στην εθνική επικράτεια ».
 
Αυτό συνέβει κατά την διάσκεψη για την ΚΓΠ 2019 που διοργάνωσε η «Santander Agro» στην έδρα του Περιφερειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης (IRIAF) στο Tomelloso (Ciudad Real).
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο σύμβουλος ανέφερε τη διαπραγμάτευση της ΚΓΠ για την περίοδο 2021-2027 και ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τομέας είναι να υποστηρίξει την ανάγκη διατήρησης οικονομικών πόρων.
 
Στόχος από τους επαγγελματίες του τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας που «είναι αυτά που παίζουν τα χρήματα, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» και επίσης «εγγυόμαστε την καλύτερη παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», σημείωσε.
 
Αυτή η αγροτική πολιτική είναι "απαραίτητη για να δώσει ζωή" στις αγροτικές περιοχές
 
Τέλος, ο Martínez Arroyo υπενθύμισε επίσης ότι η ΚΓΠ, εκτός από την υποστήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων, επηρεάζει άμεσα τους πολίτες της περιοχής και, ιδίως, τους ίδιους τους καταναλωτές.
 
Francisco Martínez Arroyo, consejero de Agricultura de Castilla-La Mancha, junto a la alcaldesa de Liétor (imagen de archivo)
 
Πηγή:agropopular.com
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb