Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deminimis για τις ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία ζητά για το νομό Ρεθύμνης η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Λιονή

Με σημερινή της επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ζητά για το Νομό Ρεθύμνης την έγκριση της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis), για τις περιοχές, οι οποίες κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την πρόσφατη θεομηνία.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης είχατε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του Νομού μας για τις μεγάλες καταστροφές, που υπέστησαν οι καλλιέργειες και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από την πρόσφατη και πρωτοφανή θεομηνία, που έπληξε τον τόπο μας.
Αντιλαμβανόμενος μάλιστα το μέγεθος της καταστροφής εξαγγείλατε την άμεση διάθεση ποσού, ύψους 2 εκατομμυρίων Ευρώ για αποζημιώσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο για το γειτονικό Νομό Χανίων.
Μετά από συζητήσεις με φορείς και εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων και κτηνοτροφικών συλλόγων του τόπου μας, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών θεωρούμε δίκαιο, αλλά και αναγκαίο να διατεθεί το ανάλογο ποσό και για το Νομό μας, που επλήγη αναλόγως και πρέπει να ενταχθεί στην ίδια μορφή έκτακτης κρατικής ενίσχυσης.
Άλλωστε, σύμφωνα και με στοιχεία του έτους 2018 του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος του Νομού Ρεθύμνου είναι τετραπλάσια με αυτή των Χανίων, συνεπώς και η απώλεια εισοδήματος των κτηνοτρόφων, είναι εξίσου πολλαπλάσια.
Για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας για να εγκριθεί και στο Νομό μας η έκτακτη κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis), για τις περιοχές, οι οποίες κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb