Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις για Θέσπιση ελάχιστης τιμής, Εισοδηματική Ενίσχυση (Deminimis), αναδιάρθρωση, απόσυρση στη σύσκεψη για το ροδάκινο (Βίντεο)

Κύριο Προτάσεις για Θέσπιση ελάχιστης τιμής, Εισοδηματική Ενίσχυση (Deminimis), αναδιάρθρωση, απόσυρση στη σύσκεψη για το ροδάκινο (Βίντεο)

Σύσκεψη για την ανεύρεση λύσεων στα προβλήματα που προέκυψαν στην αρχή μάλιστα της φετινής παραγωγής, τόσο με τις χαμηλές τιμές των επιτραπέζιων ροδάκινων όσο και για τις αδιάθετες ποσότητες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 π.μ. στο επιμελητήριο Βέροιας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Αποστολίδης, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών κ. Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδροι συνεταιρισμών , αγροτικοί σύλλογοι του νομού καθώς και οι βουλευτές Ημαθίας.

Τον προλογισμό έκανε ο κ. Καλαϊτζίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων και μαζί με τον κ. Αποστολίδη και κ. Γιαννακάκη πρότειναν να προχωρήσει ένα μέτρο απόσυρσης, μέσω Deminimis, έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βοργιάδης Χρήστος, κατέθεσε πρόταση θέσπισης ελάχιστης τιμής πώλησης των προϊόντων (όπως έπραξαν οι Ιταλοί) σύμφωνα με το κόστος παραγωγής και αφήνοντας ένα ποσοστό κέρδους για τον παραγωγό, εισοδηματική ενίσχυση(Ρωσικό εμπάργκο) στρεμματικά για να λάβουν τα χρήματα όλοι οι παραγωγοί (και οι μη συνεταιριζόμενοι), καθώς επίσης και να τρέξει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης(500 ευρώ ανά στρέμμα όπως οι Ισπανοί) για να δοθεί λύση και για τα επόμενα χρόνια αφού θα αποσυμφορηθεί η αγορά. Βίντεο (προτάσεις και εντάσεις)

Την ίδια πρόταση έθεσε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» κ. Τσιουλάκος Δημήτριος όσον αφορά τη θέσπιση κατώτατης τιμής πώλησης των προϊόντων.

Ενώ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας κ. Τάσος Χαλκίδης έκανε λόγω για κινδυνολογία η οποία ξεκίνησε νωρίς και ότι κάθε χρόνο ακούγονται τα ίδια.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με συμμετέχοντες από το σύνολο των παραγωγικών φορέων, αν και η θέση του Αντιπροέδρου του επιμελητηρίου κ. Αποστολίδη ήταν να μην συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων, αλλά μετά την αντίδραση από τους Αγροτικούς Συλλόγους πάρθηκε η απόφαση να βρίσκονται εκπρόσωποι τους στην επιτροπή.

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb