Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέχεια χαλαζοπτώσεων με μεγάλες καταστροφές ανά την επικράτεια

Αντιμέτωποι με το "άσχημο" πρόσωπο το καιρού και τις συνεχείς χαλαζοπτώσεις βρίσκονται οι παραγωγοί πολλών περιοχών της χώρας μας.

Μετά τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις όπου κατά τις θερμές ώρες τουλάχιστον του επόμενου τριημέρου πρόκειται να συνοδευτούν από μπόρες και πιθανές χαλαζοπτώσεις, έκδηλη είναι η ανησυχία των αγροτών οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την παραγωγή τους να καταστρέφεται.

Ολοένα και μειώνεται ο όγκος της φετινής παραγωγής σε πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες(κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ακτινίδια , ροδάκινα, νεκταρίνια, πορτακάλια κ.α.).

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Πέλλας, των Τρικάλων , καθώς και στην Άρτα όπου οι παραγωγοί ακόμη μετρούν τις “πληγές” τους.

Επίσης ισχυρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν τις περιοχές της Μεσσηνίας (Ασπρουλιά, Μάνη, Μεσσήνη κ.α.) , όπως και των Ιωαννίνων (Μέτσοβο και Ζαγόρι) σήμερα το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με πληροφόριες μας, μεγάλες ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες προκάλεσε σήμερα η χαλαζόπτωση στην περιοχή του Αρχάγγελου στην Αλμωπία,στην Πετριά Δήμου Σκύδρας καθώς και στο Λιποχώρι όπου η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και μεγάλης διάρκειας.

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb