Αποτελέσματα της μηχανικής αραίωσης των ανθέων σε ροδακινιές (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Πριν λίγους μήνες πραγματοποιήθηκε αραίωση των ανθέων με ραβδιστικό μηχάνημα σε κτήματα με ροδακινιές στην περιοχή του Τριποτάμου στο Δήμο Βέροιας.
Η αραίωση στο στάδιο της ανθοφορίας στη συμπύρηνη ποικιλία Catherina διήρκησε περίπου 2-3 λεπτά το δέντρο.
Τα μισά δέντρα του κτήματος αραιώθηκαν μηχανικά ενώ στα υπόλοιπα δεν έγινε μηχανική αραίωση των ανθέων για να γίνει σύγκριση και να υπάρξουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Όπως γνωρίζουμε η Cathetina απαιτεί αρκετό χρόνο αραιώματος των καρπών, καθώς είναι από τις ποικιλίες που έχουν ικανοποιητικό "δέσιμο".
Στα δέντρα όπου πραγματοποιήθηκε η μέθοδος της αραίωσης των ανθέων, παρατηρήθηκε ότι ελλατώθηκε κατά πολύ ο χρόνος αραίωσης των καρπών σε κάθε δέντρο, η βλάστηση ήταν πιο ζωηρή, καθώς και οι καρποί αρκετά μεγαλύτεροι σε σχέση με τα δέντρα στα οποία δεν έγινε η μηχανική αραίωση ανθέων.
Δείτε το βίντεο στον διπλανό σύνδεσμο https://www.facebook.com/100010389750200/videos/851580001864984/
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αφαίρεση βαθμών σε 4 συλλόγους λόγω χρεών
- Θεσσαλονίκη: 1,5 ετών αγοράκι έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου
- Παγετός: Δήλωση της Φρόσως Καρασαρλίδου για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Ημαθίας
- Σχολεία: Πού εντοπίζονται οι περισσότεροι αρνητές προσκόμισης self test
- Ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό: Ευρωβουλευτές για την αναθεώρηση της πρότασης της Επιτροπής