Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι καταιγίδες βλάπτουν το 30% της συγκομιδής επιτραπέζιων σταφυλιών στην ισπανική περιφέρεια Vinalopo

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Αγροτικών Παραγωγών της Βαλένθια (AVA-Asaja), το 30% της έκτασης που καλλιεργείται με σταφύλια στην περιοχή του Vinalopó έχει επηρεαστεί από τις πρόσφατες καταιγίδες.
 
Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι οποίες θα πρέπει να επιβεβαιωθούν το επόμενο διάστημα, έχουν επηρεαστεί περίπου 40.000 στρέμματα με ζημιά που μπορεί να φτάσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.
 
 
Πέρυσι, περίπου 2 εκατομμύρια κιλά διανεμήθηκαν στην Ισπανία σε ημερομηνίες κοντά στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δύο στα τρία σταφύλια που καταναλώθηκαν προέρχονταν από την περιοχή αυτή στην επαρχία Αλικάντε.
 
Αυτές οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγή που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, αφού το περασμένο έτος ήταν αρκετά καλό με "άριστη ποιότητα". Επιπλέον, ο όγκος συγκομιδής ενδέχεται να μειωθεί, σε αντίθεση με την περασμένη περίοδο, όταν σημειώθηκε αύξηση της παραγωγής κατά 4,4%.
 
Τα επιτραπέζια σταφύλια Vinalopó, όπως αναφέρεται στο freshplaza.com, δεν ήταν τα μόνα που επηρεάστηκαν από αυτές τις βροχές. Σύμφωνα με το La Unió, οι καταιγίδες έχουν βλάψει περίπου 40.000 στρέμματα αμπελώνων στις περιοχές Vall d'Albaida, La Costera και Ribera Alta.
 
Η αξία των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις μπορεί να φθάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που πραγματοποίησαν τόσο η AVA όσο και η La Unió.
 
 
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb