Έως 3.000 ευρώ ανά γεωργική εκμετάλλευση σε καίριους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενθαρρύνει εμπράκτως τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε απόφαση που αφορά στις λεπτομέρειες εφαρμογής του Υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.
Από την εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης ωφελούνται φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που είναι ενεργοί γεωργοί και υποβάλλουν ετησίως Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, καθώς και συλλογικοί φορείς που είναι καταχωρισμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Με βάση την απόφαση του κ. Βορίδη προβλέπεται ενίσχυση για νέες συμμετοχές στα εξής συστήματα ποιότητας:
- Βιολογική παραγωγή (ΒΠ),
- Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης και προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις στον αμπελοοινικό τομέα (Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ),
- Προϊόντα Ειδικών Πτηνοτροφικών Εκτροφών (προϊόντα Ε.Π.Ε.).
Η ενίσχυση παρέχεται σε ετήσια βάση για μέγιστη διάρκεια πέντε ετών, βάσει επιλέξιμων δαπανών και κατόπιν προσκόμισης των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για την πραγματοποίηση αυτών (παραστατικά).
Επιλέξιμες είναι οι πάγιες δαπάνες, δηλαδή οι δαπάνες που πραγματοποιούνται για την εισαγωγή του συστήματος ποιότητας που λαμβάνει στήριξη και η ετήσια εισφορά συμμετοχής στο σύστημα αυτό, έως τα ανώτατα ποσά ενίσχυσης ανά σύστημα ποιότητας και μέχρι 3.000 € ανά γεωργική εκμετάλλευση.
Με την υπογραφή της συγκεκριμένης απόφασης ο κ. Βορίδης διασφαλίζει την περαιτέρω βιωσιμότητα της αγροτικής ανάπτυξης σε καίριους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα - Δείτε ποιους αφορούν
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»
- Γιάννης Ανδριανός: Η Μεσογειακή Διατροφή, ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: 120 εκατ. ευρώ η ζημιά - 50 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό
- Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Σήμερα η πληρωμή των 7.726.101 ευρώ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τα θανατωθέντα ζώα










