Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου στον ΕΛΓΑ Βέροιας - Πότε καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στα μήλα και ροδάκινα

Το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφτηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου. Αφού ευχήθηκε Καλή Xρονιά, ενημερώθηκε για την πορεία των αποζημιώσεων του νομού  αλλά και τα προβλήματα του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η προϊσταμένη του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, κα Μαρία Παππά ενημέρωσε τη βουλευτή πως για το έτος 2019 αν και είχαν περίπου διπλάσιο όγκο δηλώσεων από το 2018, η διαδικασία κυλάει  ομαλά και οι πληρωμές θα γίνουν όπως και πέρυσι.

Με τους πρώτους μικρούς πίνακες (χαλάζι σε κεράσια) να πληρώνονται το Φεβρουάριο ενώ ο μεγάλος όγκος όπως το χαλάζι στο μήλα και τα ροδάκινα να πληρώνονται κοντά στο Πάσχα.

Η κ. Παππά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που καθυστερούν τη διαδικασία έκδοσης των πορισμάτων όπως  οι γραφειοκρατικοί έλεγχοι, η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, η μη ψηφιακή σύνδεση με ΟΣΔΕ κ.α.

Η βουλευτής  κ. Καρασαρλίδου αφού ευχαρίστησε το προσωπικό για τις φιλότιμες προσπάθειες τους, δήλωσε την συμπαράσταση της και τη διάθεση της για την επίλυση των προβλημάτων του ΕΛΓΑ και του προσωπικού του.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb