Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με τον Ισραηλινό Πρέσβη Γιόσι Αμράνι -Επενδυτικές ευκαιρίες και στενότερη συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ στο επίκεντρο

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υποδέχθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο τον Ισραηλινό Πρέσβη, Γιόσι Αμράνι.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών εστιάστηκε στην ανάγκη να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ στα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η πορεία διμερούς συμπράξεως με βάση το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του αντίστοιχου ινστιτούτου αγροτικής έρευνας του Ισραήλ καθώς και η πρόοδος της διμερούς συνεργασίας στη βάση της σχετικής διακήρυξης που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο χώρες στις 9 Ιουνίου 2016.

Η εν λόγω διακήρυξη προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ σε ζητήματα φυτικής, ζωικής και κτηνιατρικής παραγωγής, τεχνολογίας τροφίμων, ιχθυοκαλλιέργειας και αλιείας και επαναχρησιμοποίησης αγροτικών λυμάτων, με στόχο την περαιτέρω προώθηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα, την έρευνα και την αύξηση αμοιβαίων εισαγωγών – εξαγωγών προϊόντων αγροδιατροφής.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξουν δράσεις προκειμένου Ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αγροτεχνολογίας και ειδικώς στον τομέα της διαχείρισης υδάτων και της άρδευσης να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb