Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Μη Μισθωτών μηνός Αυγούστου 2020

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) του μηνός Αυγούστου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες , αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020. 

Υγεία: Διατροφικές οδηγίες απέναντι στις λοιμώξεις του αναπνευστικού

Οι μέρες είναι περίεργες με το κορονοϊό να μοιάζει απειλητικός τόσο για το δικό σου μικρόκοσμο μέχρι και την παγκόσμια κοινότητα. Η κατάσταση δε χρήζει πανικού, αλλά ευσυνειδησίας.  Ενόψει της κρίσης που αντιμετωπίζουμε κρίνω σκόπιμο λόγω ειδικότητας να πάρω θέση και να αναφέρω συνοπτικά κάποια χρήσιμα που μπορούμε να κάνουμε για να προασπίσουμε την υγεία μας και να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας. Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος ζωής μας καθρεφτίζει τις επιλογές που κάνουμε συστηματικά και έχουν άμεση επίδραση στην υγεία μας. Το κατά πόσο θα μείνουμε υγιείς ή θα αρρωστήσουμε εξαρτάται από τη χρήση ή κατάχρηση των φυσικών στοιχείων ή τη χρήση ή την κατάχρηση του σώματος με άλλους τρόπους.

Διατροφικά

Η τροφή είναι το καύσιμο και το «φάρμακο» του οργανισμού. Από την τροφή το σώμα λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά για να φτιάξει αντισώματα και να αυτο-ρυθμίσει τη λειτουργία του.

Φρόντισε να μην τρως πολύ. Η πολυφαγία και/ή σαβουροφαγία κλέβουν από την ζωτικότητα του οργανισμού. Η πολύ ή ακατάλληλη τροφή εφοδιάζει το σώμα με ανθυγιεινή ύλη και κατά συνέπεια δυσχεραίνεται η κανονική του λειτουργία.  Η πολυφαγία κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των αιτιών της «αρρώστιας». Έχω πεισθεί πως ο άνθρωπος τρώει έτσι και αλλιώς πολύ περισσότερο από όσο έχει το σώμα του ανάγκη. Ας ξεφύγουμε από παλιακά γνωμικά τύπου: «η τελευταία μπουκιά είναι η δύναμή σου» που μας μάθαμε να καταστρατηγούμε τους ενδογενείς μηχανισμούς του κορεσμού και μας εκπαίδευσαν στην πολυφαγία. Και για τις σύγχρονες μανούλες με όλη την αγάπη: «Σταματήστε να πιέζεται τα παιδιά σας να φάνε ειδικά όταν είναι άρρωστα». Κανένας δεν πρέπει να σιτίζεται με το ζόρι όταν είναι άρρωστος. Αυτό μας λέει το σώμα μας και οι βιολογικοί μηχανισμοί. Για αυτό έχουμε ανορεξία μαζί με την αδιαθεσία.

Η πέψη είναι εργοβόρα διαδικασία για το σώμα, που χρειάζεται όλη την ενέργειά του για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επιπροσθέτως το σώμα δεν μπορεί να πέψει και να αφομοιώσει την τροφή η οποία αντί να βοηθήσει τελικά επιβαρύνει.  Ποτέ μην τρώτε όταν έχετε πόνο, πυρετό ή άλλη σωματική αδιαθεσία. Κανένα ζώο δεν τρώει όταν είναι άρρωστο. Είναι ένστικτο και σωτήρια βαλβίδα του οργανισμού. Η σκουριασμένη θεωρία που μας επιβάλλεται (με όλη την καλή κατά τα άλλα πρόθεση) από συγγενείς ή φίλους ότι για να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας και να αναρρώσουμε γρήγορα χρειάζεται να τρώμε μεγάλες ποσότητες από «δυναμωτικές» και ορεξιογόνες τροφές (που κυρίως είναι επεξεργασμένες) πρέπει να την αγνοήσουμε. Η μητέρα φύση γνωρίζει καλύτερα. Και το σώμα μας αν το ακούσουμε σε οξεία ασθένεια αυτό που χρειάζεται είναι νερό και νηστεία, όχι τροφή.

Αλλά και όταν θα φας τροφή φρόντισε αυτή να σε θρέφει, να έχει ένα θρεπτικό νόημα και να μην γεμίζει απλά την κοιλιά σου. Η απάντηση είναι: φυσικές τροφές. Με θλίβει η εικόνα των σούπερ μάρκετ με άδεια ράφια από μακαρόνια. Η τροφή σε περιόδους που οφείλουμε να έχουμε καλή θρέψη πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και όχι σε θερμίδες. Πλούτισε τη διατροφή σου σε φρέσκιες και πολύχρωμες τροφές, φρούτα και λαχανικά. Ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα γιατί είναι σημαντικό να είναι εύπεπτα. Βιταμίνες καθώς και πληθώρα ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών απαραίτητα για την ενίσχυση του οργανισμού βρίσκονται στις τροφές που φυτρώνουν στη γη.  Επίσης μικρές ποσότητες ξηρών καρπών καθώς και σιτηρών ολικής άλεσης θα βοηθήσουν παρέχοντας βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Επιβάλλεται επαρκής ενυδάτωση. Είναι το Α και το Ω και αν κρατήσετε μόνο ένα ας είναι αυτό. Τουλάχιστον μισό ποτήρι νερό κάθε μισή ώρα για τη διατήρηση τόσο του κυκλοφορικού συστήματος όσο και του μεταβολισμού των κυττάρων σε καλή κατάσταση

Η βιταμίνη C  (φρέσκιες τροφές: φρούτα & λαχανικά) είναι σημαντική για το ανθρώπινο σώμα και παίζει ρόλο στη μείωση της φλεγμονώδους αντίδρασης και στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Επιπλέον αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης C σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων από γρίπη. Εδώ να σημειώσω ότι η σύσταση για τα 75mg που δυστυχώς ακόμη και συνάδελφοι προτείνουν είναι επαρκής ποσότητα για να μην πάθουμε σκορβούτο και σε κάθε περίπτωση ανεπαρκέσταστη για να έχουμε τα παραπάνω οφέλη.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D συνδέεται άμεσα με το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS). H Vit D σε δόσεις έως 4000 IU ημερησίως (χωρίς μέτρηση των επιπέδων στο αίμα) είναι ασφαλή στα πλαίσια πρόληψης ειδικά στους ηλικιωμένους ασθενείς.

Τέλος διατροφικά να αναφέρουμε το μέλι και την πρόπολη που έχουν πολυετή και διαδομένη φήμη στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο για να υπάρχουν όλες οι θεραπευτικές ιδιότητες που φέρει το μέλι χρειάζεται να το κρατάμε «ζωντανό» σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 40ο C. Προσθέστε μέλι σε ροφήματα χλιαρά και όχι πολύ ζεστά. Οι μεγάλες θερμοκρασίες καταστρέφουν τα ένζυμα που έχει και τότε δεν λειτουργεί ευεργετικά.

Τα καλύτερα φάρμακα για την υγεία του ανθρώπου είναι η ευθυμία, η δίαιτα και η γαλήνη, είχε πει κάποιος και για τα υπόλοιπα που εμπίπτουν στον τρόπο ζωή μας χρειάζεται να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε το χρόνο που μας δίνετε και να δούμε την ευκαιρία πίσω από όλη τη συνθήκη που θυμίζει καταστροφή. Σίγουρα πάντα και παντού υπάρχει μια ευκαιρία. Να βρούμε τρόπους να διαφυλάξουμε τη γαλήνη μας, κλείνοντας την τηλεόραση. Να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που μας δίνεται για να συνδεθούμε με τον εαυτό μας, και τους ανθρώπους που μας είναι σημαντικοί. Να ξεκουραστούμε ποιοτικά, να διαβάσουμε, να κάνουμε όλα αυτά που τόσο θέλουμε αλλά πάντα αναβάλλουμε γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

Καλή υγεία

Άρθρο της Μυλωνά Μυρτώ – Μαρία 

Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

 

ΠΗΓΗ

Ερώτηση Καρασμάνη προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με το Ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δασοκτήματος Άνω Γραμματικού και των αγροτικών εκτάσεων που εμπεριέχονται σ’ αυτό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«ΝΑ ¨ΠΑΓΩΣΟΥΝ¨ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΝΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

  • ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ¨ΠΑΡΑΜΥΘΙ¨  ΟΤΙ  ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ…¨ΔΙΑΚΑΤΕΧΌΜΕΝΕΣ¨ ΚΑΙ ΌΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια για οριστική δικαίωση στο ιδιοκτησιακό αγροτοτεμαχίων στο Άνω Γραμματικό, ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτησή του στη Βουλή, ζητεί να ¨παγώσουν¨ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, και να μπει επιτέλους τέλος στη δικαστική περιπέτεια βιοπαλαιστών αγροτών, δασεργατών και κτηνοτρόφων νομίμων ιδιοκτητών αγροτικών εκτάσεων.

Υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν συμβόλαια και έγγραφα ιδιοκτησίας για τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια κατατεθειμένα στο Γραφείο Κτηματογράφησης, βάσει των οποίων θεωρήθηκαν στην αρχική επίσημη ανάρτηση κύριοι των εκτάσεών τους, και απομένει μόνον η τυπική οριστική ανάρτηση.

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΠΡΟΣ Τον Υπουργό Οικονομικών

 ΘΕΜΑ : «Ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δασοκτήματος Άνω Γραμματικού και των αγροτικών εκτάσεων που εμπεριέχονται σ’ αυτό»

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας και των αλλεπάλληλων συναντήσεών μου με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο  και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου κατά τον τελευταίο μήνα, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δασοκτήματος «Άνω και Κάτω Γραμματικού» αλλά και των αγροτικών εκτάσεων που εμπεριέχονται σ’ αυτό, με την παρούσα επανέρχομαι στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η κτηματογράφηση του  Δήμου Έδεσσας ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014. Από το 2015 κι έκτοτε σταδιακά οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων Γραμματικού, κατέθεσαν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους για τα χωράφια και τα οικόπεδα τους. Ορισμένες από τις δηλωθείσες εκτάσεις των κατοίκων του Γραμματικού αφορούσαν αγροκτήματα εντός του Δασοκτήματος «ΆΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ» υπ’ αριθ. 1976.  Όσοι από αυτούς τους κατοίκους υπέβαλαν εμπρόθεσμα τα απαραίτητα στοιχεία (τίτλους κτήσεως, τοπογραφικά κλπ.), κατά την προσωρινή ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων, τον Σεπτέμβριο του 2017, αναγνωρίστηκαν ως αποκλειστικοί κύριοι των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη διευκρίνηση ή σημείωση (ως είθισται) στο έγγραφο της προσωρινής ανάρτησης ότι υπάρχει κάποια διεκδίκηση από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στη συνέχεια όμως η Κτηματική Υπηρεσία Πέλλας (κατόπιν μιας καταγγελίας που της κοινοποιήθηκε), αφού προχώρησε σε εκπρόθεσμη δήλωση ιδιοκτησίας στο Γραφείο κτηματογράφησης και εκπρόθεσμη ένσταση κατά των κυρίων των αγροτεμαχίων αυτών, κοινοποίησε σε 50 περίπου κατοίκους του Γραμματικού πρωτόκολλα αυθαίρετης χρήσης, ζητώντας αποζημιώσεις από ανθρώπους που στην πλειονότητά τους είναι φτωχοί αγρότες, δασεργάτες και κτηνοτρόφοι, βάζοντάς τους έτσι σε μια δικαστική περιπέτεια και μάλιστα μέσα σε στενά ασφυκτικά περιθώρια 30 ημερών!!

Το δεδομένο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν συμβόλαια ακόμη κι από την περίοδο της τουρκοκρατίας και έγγραφα ιδιοκτησίας για τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, τα οποία και κατέθεσαν στο Γραφείο Κτηματογράφησης και για τον λόγο αυτό στην πρώτη ανάρτηση που έγινε θεωρούνται κύριοι των εκτάσεων αυτών.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να θεωρούνται από το Ελληνικό Δημόσιο «αυθαίρετοι» και «καταπατητές» οι παραπάνω άνθρωποι αφού : αφενός στο ίδιο το Δημόσιο φέρεται ν’ ανήκει ποσοστό μόνο 1,22% της συνολικής έκτασης (κι αυτό προερχόμενο κατόπιν πλειστηριασμού ιδιωτικής περιουσίας σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 10438/1929 κατακυρωτική συμβολαιογραφική έκθεση ) και αφετέρου για το Κτηματολόγιο, άσχετα αν εκκρεμεί  ακόμη η οριστική ανάρτηση, να είναι αυτοί οι κύριοι ιδιοκτήτες;

Σημειώνεται ακόμη ότι και στην υπ’ αριθ. 1682/2102-2007 Αναφορά μου στην Βουλή  για το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτών των εκτάσεων, δόθηκε απάντηση (η οποία και επισυνάπτεται) από τον τότε Υφυπουργό Γεωργίας που αναφέρει ότι οι εκτάσεις αυτές βρίσκονται εντός του Δάσους «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΒΟΥ», το οποίο σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 51/1926 και 66/1927 αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου είναι ιδιωτικό και ως εκ τούτου το Ελληνικό Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας.

Σύμφωνα τέλος με την υπ’ αριθ. 26/1982 απόφαση του Εισαγγελέα Έδεσσας αναγνωρίσθηκε η νομή και η κατοχή του Δάσους του Δασοκτήματος στον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Γραμματικού.

Κατόπιν αυτών κύριε Υπουργέ,

 Καλείστε  για λόγους δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας να προχωρήσετε άμεσα  σε  εξεύρεση λύσης, προκειμένου να «παγώσει» η συγκεκριμένη διαδικασία επιβολής προστίμων αυθαίρετης χρήσης για να μην αναγκασθούν να πληρώσουν οι άνθρωποι αυτοί τα υπέρογκα ποσά που  τους καταλογίζονται, μέχρι να πραγματοποιηθεί η οριστική ανάρτηση από το Κτηματολόγιο που θα καθορίζει  το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.