Εσπεριδοειδή: Ελπίδες για την καταπολέμηση του μαύρου αλευρώδους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Σαρώνει τα εσπεριδοειδή ο μαύρος αλευρώδης, που έχει επιπτώσεις τόσο στον καρπό όσο και στα ίδια τα δένδρα.
Τη φετινή περίοδο στην Άρτα προκάλεσε μείωση παραγωγής της τάξης του 30%.
Επαρκής προστασία από φυτοφάρμακα δεν υπάρχει και οι ελπίδες εστιάζονται σε πειραματικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
Πρόκειται για την εισαγωγή εντόμου από το Βιετνάμ το οποίο όπως διαπιστώνεται έχει εγκατασταθεί και δημιουργεί αποικίες καταπολεμώντας το μύκητα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο με την εισαγωγή εντόμων και όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Μπενάκειου Παναγιώτης Μυλωνάς πρόκειται για μία λύση φιλική προς το περιβάλλον, που εφαρμόζεται παγκοσμίως. Το πείραμα εξελίσσεται ικανοποιητικά αλλά απαιτείται χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα.
Δείτε όλα τα αγροτικά νέα εδώ!
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΠΚΜ στη διεθνή έκθεση συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού IMEX America 2026
- Κρήτη: Διπλάσια η φετινή παραγωγή ελαιολάδου
- Δια Βίου Μάθηση και Κατάρτιση: Η πρωτοβουλία της EasyEducation με το βλέμμα προς το 2034
- Μ. Σχοινάς: Τα προβλήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας δεν λύνονται με χάιδεμα αυτιών και εύκολες υποσχέσεις
- Γεωργικά προϊόντα: Σημαντικές αποφάσεις για την κοινή οργάνωση της αγοράς










