Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχάλης Τζελέπης : Αδιέξοδη η κατάσταση της ΕΒΖ

Ο Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 59/ 12.10.2018 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Δραγασάκη έφερε στην Βουλή το ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τονίζοντας ότι είναι «αδιέξοδη η κατάσταση της ΕΒΖ».

Ειδικότερα, στην αρχή της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «Πολλά και αδιέξοδα είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Οι αδέξιοι χειρισμοί της Κυβέρνησης, ως προς την εύρεση υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς και εξυγίανσης, οδηγούν την βιομηχανία στην απόλυτη απαξίωση. Επίσης, η προσωρινή ένταξη της ΕΒΖ στον πτωχευτικό κώδικα έχει οδηγήσει σε αναστολή πληρωμών, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο απλήρωτους τους τευτλοπαραγωγούς. Επιπροσθέτως, η παρούσα οικονομική κατάσταση της ΕΒΖ είναι άκρως καταστροφική και για τους εργαζομένους της ΕΒΖ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι πλέον των 3 μηνών».

Εντούτοις, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ . Τζελέπης «παρ’ όλες  τις αντιξοότητες και τις δυσμενείς συνθήκες, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι τευτλοπαραγωγοί πρέπει να ενημερωθούν αν θα λειτουργήσει η ΕΒΖ για το 2019 και αν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα».

Για τους παραπάνω λόγους, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, να του απαντήσει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το μέλλον της Ε.Β.Ζ και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εξυγίανσης και εξαγοράς της, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε σκοπεύει η Ε.Β.Ζ να προβεί στην εξόφληση των τευτλοπαραγωγών και των εργαζομένων και αν θα υπάρξει τευτλοκαλλιέργεια από το 2019 και έπειτα.

  Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb