Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής ήταν και είναι πάντα προτεραιότητα της Ν. Δημοκρατίας»

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ

«Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής ήταν και είναι πάντα προτεραιότητα της Ν. Δημοκρατίας»!

  • ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αυτό που επανειλημμένα και για πολλά θέματα έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά. Δηλαδή ότι δυστυχώς, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ενημερωνόταν σωστά από τους Υπουργούς και τους εν γένει συνεργάτες του. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, η έλλειψη ενημέρωσης αφορά σε ένα τεράστιας σημασίας εθνικό αλλά και παγκόσμιο ζήτημα!

Ο λόγος για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος, μετά την τελευταία φονική θεομηνία στη Χαλκιδική υπαινίχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμά της παραπέμπουν σε… ¨άκρατη ανάπτυξη¨ υποβαθμίζοντας δήθεν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να τα πει αυτά αν ήταν πλήρως ενήμερος ότι:

Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία είχε πάντα σε πρώτη προτεραιότητα το μείζον αυτό θέμα, γι’ αυτό άλλωστε και στην πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος ζήτησε να περιληφθούν στο άρθρο 24 σημαντικές βελτιωτικές διατάξεις ¨για την προστασία του Περιβάλλοντος και την απειλή της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμα η χώρα μας, ο πλανήτης και η επιβίωση της ανθρωπότητας¨. Διατάξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο άρθρο να μη μπορεί να αναθεωρηθεί!

Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση και επί υπουργίας Καρασμάνη, αξιοποιώντας την δεδομένη ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ¨πέρασε¨ το μέτρο Μ8 με 254 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικά χρήματα, ακριβώς για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα των δασών μας. Επιπρόσθετα δε, θα ενίσχυε σημαντικότατες δράσεις, θα αναβάθμιζε τις υπάρχουσες θέσεις και το εισόδημα των δασεργατών και θα δημιουργούσε εκατοντάδες νέες θέσεις απασχόλησης για τις τοπικές κοινωνίες. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και οι συναρμόδιες ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, το άφησαν ανενεργό επί τεσσεράμισι χρόνια, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Καρασμάνη στη Βουλή!

Να επισημάνουμε στον πρώην Πρωθυπουργό, ότι η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, απέδειξε άμεσα και έμπρακτα το ενδιαφέρον της και για την ουσιαστική θωράκιση της αγροτικής μας παραγωγής και του εισοδήματος από τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, με δύο μέτρα – κοινοτικά χρήματα και αυτά – που έγιναν επίσης επί υπουργίας Καρασμάνη: Το Μ17 με τα 200 εκατομμύρια για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει πλήρως τις ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα. Και το Μ5 με 45 εκατομμύρια για αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες και αντιπαγετική προστασία. Το μεν πρώτο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το άφησε να χαθεί. Για το δεύτερο, όχι μόνον δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα έστω ένα ευρώ, αλλά ούτε στην αξιολόγηση των αιτήσεων ένταξης δεν προχώρησε! Επί τεσσεράμισι χρόνια!!

Τραγική συνέπεια αυτής εγκληματικής ¨ολιγωρίας¨ – για να μη πούμε τίποτα χειρότερο – ήταν η αυταπόδεικτη φέτος ανεπάρκεια της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, που μέσα σε ένα τρίμηνο (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο) έχει κυριολεκτικά ρημάξει την παραγωγή σε εκατοντάδες χωριά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας!

Ο πρώην Πρωθυπουργός, προφανώς δεν είχε καν ενημερωθεί ότι πέραν των παραπάνω υπήρχαν και επενδυτικά προγράμματα που επί ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν ανενεργά, ενώ θα συνέβαλαν καθοριστικά στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και όχι στην ¨άκρατη¨ που υπαινίσσεται ότι δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία.

Στο σπίτι λοιπόν του κρεμασμένου δεν μιλάνε για  σκοινί… Διότι θα πρέπει και να μας πουν και ένα – ΕΣΤΩ ΕΝΑ – μέτρο που πήραν ή που δρομολόγησαν στα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος και τη θωράκιση από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.   

Το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που προωθεί μια πραγματική, ισχυρή ανάπτυξη, τον μονόδρομο για να βγει η χώρα από το σημερινό τέλμα. Αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια των κανόνων σεβασμού στο Περιβάλλον και στη Ζωή. Και βέβαια, με την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, είναι πλέον υποχρέωση της σημερινής Κυβέρνησης – και αυτό ακριβώς θα πράξει – να το υλοποιήσει χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή ή παρέκκλιση.         

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb