Τίτλοι:

Σάκης Τζωρτζίδης

Σάκης Τζωρτζίδης

URL Ιστότοπου:

De minimis στα ροδάκινα επεξεργάζεται το ΥπΑΑΤ λόγω των σημαντικών ζημιών στις παραγωγές όπως επεσήμανε ο Μ.Βορίδης

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη επισκέφθηκε τη Δευτέρα (28.09.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών αποτέλεσαν τα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους παραγωγούς του Νομού Πέλλας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα θέματα:

 1. Της αποζημίωσης των δενδροκαλλιεργητών ροδάκινων (συμπήρυνα, νεκταρίνια & επιτραπέζια) λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου.
 2. Της αποζημίωσης των αμπελοπαραγωγών του Νομού Πέλλας, λόγω της μειωμένης παραγωγής και της χαμηλής τιμής σε σχέση με πέρυσι.
 3. Των αποζημιώσεων των παραγωγών θερμοκηπίων για τις απώλειες εισοδήματος, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 που επιβλήθηκαν στις αγορές οπωροκηπευτικών (λαϊκές – υπαίθριες αγορές).

Όπως επισήμανε ο Βουλευτής πρόκειται για κατηγορίες παραγωγών, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στο εισόδημα τους για διαφορετικό λόγο η κάθε μια και συνεπώς κρίνεται απαραίτητο να εξεταστεί από πλευράς του Υπουργείου ο τρόπος αποζημίωσης τους.

Στο σημείο αυτό ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις ελλείψεις που παρουσιάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, τα οποία, όπως επισήμανε, τα βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας, καθώς κάθε χρόνο αυξάνουν οι περιπτώσεις των καταστροφών που επιφέρουν στις παραγωγές οι νέες κλιματολογικές συνθήκες. Στα πλαίσια αυτά και μέχρι να υπάρξει η συνολική αναμόρφωση του κανονισμού, η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου καλούνται να βρουν τους τρόπους και τα εργαλεία ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν.

Ο Υπουργός αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα στήριξης των παραπάνω κατηγοριών των παραγωγών, σημείωσε ότι όσον αφορά τις καταστροφές στις δενδροκαλλιέργειες (συμπήρυνα, νεκταρίνια και επιτραπέζια ροδάκινα), από την καταγραφή που έχει γίνει, πράγματι διαπιστώνεται σημαντική ζημιά στις παραγωγές. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεξεργάζεται το σχέδιο της αποζημίωσης των δενδροκαλλιεργητών, με βασικό προσανατολισμό την καταβολή άμεσων ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), στις ποικιλίες, οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές σύμφωνα με τον κατάλογο που έχει συντάξει το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ. Στον ίδιο σχεδιασμό, όπως επεσήμανε ο Υπουργός, εντάσσεται και η εξέταση του αιτήματος για αποζημίωση, με άμεσες ενισχύσεις, των αμπελοπαραγωγών.

Τέλος, όσον αφορά τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών ο Υπουργός σημείωσε ότι αυτό το διάστημα συντάσσεται ο σχετικός φάκελος, όπου αναζητούνται και καταγράφονται τα αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα αποδεικνύουν τις απώλειες που προκλήθηκαν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε και ο ίδιος ο Υπουργός, η πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις απώλειες που έχουν υποστεί, στα πλαίσια μάλιστα και της πολιτικής στήριξης των παραγωγών και της ενίσχυσης του εισοδήματος τους.

 

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του Γ. Καρασμάνη σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες

Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

 • Την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με την οποία ζητά την παράταση μέχρι τέλος του έτους για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων και τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών κατηγορίας 5.
 • Το υπόμνημα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατάδων Πέλλας «Ο Φίλιππος», σχετικά με το αίτημα τους για την επαναλειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς επίσης και τις προτάσεις τους για την ασφαλή διδασκαλία μαθημάτων χορού.
 • Την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοπαραγωγών Κρύας Βρύσης «Αιγές», σχετικά με τα προβλήματα στην παραγωγή σταφυλιών ποικιλίας souperior και grimson από τις βροχοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν τις παραγωγές και οδήγησαν σε αυτήν την δραματική μείωση.
 • Το υπόμνημα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας που αφορά τα προβλήματα και την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Έδεσσας.
 • Τα υπομνήματα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας σχετικά με την ένταξη και των εργαζομένων σε εποχιακά εργοστάσια στο μέτρο της μείωσης του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων.
 • Το υπόμνημα Δήμου Σκύδρας, με το οποίο ζητεί την έκδοση τίτλου παραχώρησης για το υπ αρ. 123 οικόπεδο στο Ο.Τ. 25 της οριστικής διανομής του συνοικισμού Δάφνης ώστε να χρησιμοποιηθεί ως παιδική χαρά.
 • Την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Άρνισσας, σχετικά με αίτηση για ρύθμιση οφειλών τους προς ΕΦΚΑ και ΔΟΥ.  
 • Το υπόμνημα Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, σχετικά με την παράταση προγράμματος «Τουρισμός για όλα» για τους παρόχους.
 • Την επιστολή της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος σχετικά με την διαμαρτυρία τους για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με την οποία οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί με τέκνο άνω των 2 ετών, δεν δικαιούνται 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου.
 • Το υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας σχετικά με την διαμαρτυρία τους για την απόρριψη πολλών παιδιών από τις δομές ΚΔΑΠ.
 • Την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων με την οποία ζητούν την διόρθωση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να συμπεριληφθούν και τα κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία της Πέλλας

Ερώτηση για την την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία της Πέλλας κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Με την Ερώτησή της, η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας της κυβέρνησης. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής, ενώ η έναρξη του σχολικού έτους 6 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας όφειλε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της πανδημίας, οι μαθητές βρέθηκαν σε τάξεις των 25 ατόμων, με μάσκες - αλεξίπτωτα που τους μοιράστηκαν αντί 6,2 εκ. €, με 5000 λιγότερους εκπαιδευτικούς και χωρίς κανένα σχέδιο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, τη στιγμή μάλιστα που φαινόταν ότι η κατάσταση θα δυσκόλευε.

Έπειτα η κ. Τζάκρη, στο κείμενό της, τονίζει πως καθώς όλο και περισσότερα σχολεία κλείνουν καθημερινά, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων, με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση να αντικαθιστά τη διά ζώσης, είναι αναγκαίο να βεβαιωθούμε ότι συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τη μαθησιακή διαδικασία και ρωτά την Υπουργό αν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, να στηρίξει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη χαθεί η φετινή σχολική χρονιά.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

«ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πέλλας»

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Η φετινή έναρξη του σχολικού έτους στην Πέλλα, στις 28 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνοδεύτηκε από τη μεγάλη πρόκληση, που ήταν να φέρουμε πίσω όλους τους μαθητές στα σχολεία, να μειώσουμε το άγχος που αισθάνονται οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και να επιστρέψουμε σε μια κανονική λειτουργία για όλη την σχολική κοινότητα.

Ενώ, όμως, η έναρξη του σχολικού έτους, 6 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας όφειλε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της πανδημίας οι μαθητές βρέθηκαν σε τάξεις των 25 ατόμων, χωρίς να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ τους, με μάσκες - αλεξίπτωτα που τους μοιράστηκαν αντί 6,2 εκ. €, με 5000 λιγότερους εκπαιδευτικούς και εν γένει χωρίς κανένα σχέδιο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, τη στιγμή μάλιστα που φαινόταν ότι η κατάσταση θα δυσκόλευε λόγω του αυξανόμενου ρυθμού των κρουσμάτων που ανακοινώνονταν και εξακολουθούν να ανακοινώνονται καθημερινά.

Κατά συνέπεια, η κατάσταση στην Εκπαίδευση και στα σχολεία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η εξέλιξη αυτή δεν οφείλεται μόνο στην εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και στην παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου από την κυβέρνηση.

Διαρκώς αυξάνεται η λίστα με τις σχολικές μονάδες και τα τμήματα που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας πανελλαδικά, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας τα σχολεία άνοιξαν σήμερα με καθυστέρηση 14 ημερών, έχοντας λειτουργήσει ήδη για μια βδομάδα με τηλεκπαίδευση.

Από την πλευρά σας, κ. Υπουργέ, ανακοινώσατε, πρόσφατα, ότι όλες οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας θα λειτουργήσουν με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο της Πέλλας «επισκεφτήκατε» μέσω τηλεδιάσκεψης το 1ο Γυμνάσιο Έδεσσας που πραγματοποιούσε εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθήματος Αγγλικών, διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία διεξάγεται κανονικά και με πλήρη αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά δηλώσατε ότι «Η δια ζώσης διδασκαλία των παιδιών μας από τους εκπαιδευτικούς είναι αναντικατάστατη. Ωστόσο όταν υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και έχει θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία να συνεχίζεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, η ύλη να προχωράει, να συμμετέχουν κανονικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το λειτούργημά τους».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά κυρία Ματίνα Παγώνη ανέφερε την 27-9-2020 ότι δεν αποκλείεται από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα του ανοίγματος των σχολείων να αλλάξουν τα δεδομένα και να χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Επιπλέον, όπως δηλώσατε η ίδια, κ. Υπουργέ, αν χρειαστεί θα πάμε σε εκ περιτροπής εργασία και τηλεκπαίδευση.

Η παρούσα οικονομική συγκυρία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με την ύφεση που προκάλεσε η έξαρση της πανδημίας, θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσο η μέση τετραμελής οικογένεια, σήμερα, μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα κατάσταση, δεδομένου ότι χρειάζονται δύο τουλάχιστον υπολογιστές για την ταυτόχρονη παρακολούθηση των μαθημάτων.

Επειδή, τα στοιχεία από την λειτουργία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ότι ένας στους δυο μαθητές δεν μπορούσε να παρακολουθήσει, είτε γιατί δεν υπήρχε πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε γιατί δεν διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Επειδή, σε πολλές περιπτώσεις, αν και οι οικογένειες των μαθητών διαθέτουν τον σχετικό εξοπλισμό, αδυνατούν να κάνουν χρήση των εργαλείων της τελεκπαίδευσης.

Επειδή οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα σχολεία της Πέλλας δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμα, και οι εκπαιδευτικοί, κατά κύριο λόγο, εργάζονται χρησιμοποιώντας ίδια μέσα, εφόσον διαθέτουν.

Επειδή, η πανδημία δεν ξεκίνησε χθες και στους 6 μήνες που μεσολάβησαν από τον προηγούμενο Μάρτιο, το Υπουργείο Παιδείας είχε αρκετό διάστημα στη διάθεσή του για ώστε να οργανώσει την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολύ καλύτερα.

Επειδή η φετινή εκπαιδευτική χρονιά δεν πρέπει να χαθεί.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 1. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα της Πέλλας, λόγω της πανδημίας COVID-19, έτσι ώστε η φετινή χρονιά να μην εξελιχθεί σε μια ακόμη χαμένη χρονιά για τους μαθητές;
 2. Προτίθεσθε να καλύψετε τις ανάγκες των σχολείων της Πέλλας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έτσι ώστε η τηλεκπαίδευση να λειτουργήσει ομαλά, εάν και εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες;
 3. Προτίθεσθε να καταρτίσετε έναν οδηγό για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, έτσι ώστε οι γονείς, ιδιαίτερα των μαθητών του Δημοτικού, να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να συνεπικουρήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους;
 4. Προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας, ευθύνη και υποχρέωση του οποίου είναι η καθολική παροχή του δημοσίου αγαθού της μόρφωσης, να χορηγήσει στους μαθητές τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα;
 5. Προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει τις δυνατότητες ανοίγματος επιπλέον σχολικών αιθουσών στα σχολεία της Πέλλας ιδιαίτερα αυτών των αιθουσών που έκλεισαν σχετικά πρόσφατα λόγω αναγκαστικών συγχωνεύσεων/καταργήσεων σχολείων;

ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση καταβολής των επιδομάτων ανεργίας

Στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ 37453/963/2020 (ΦΕΚ B' 4172/28.09.2020).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κλπ και, συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος, ισχύουν τα εξής:

- Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί.

- Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου πενταμήνου του 2020. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.