Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Νέας Κρήνης στο ΕΠΑλΘ- Δήμαρχος Καλαμαριάς στον ΥπΑΑΤ: Ξεμπλοκάρατε ένα έργο που περιμένουμε εδώ και 40 χρόνια

Σε δυόμιση χρόνια αναμένεται να υλοποιηθεί το αλιευτικό καταφύγιο στη Νέα Κρήνη, το οποίο θα εξυπηρετεί πολλές οικογένειες παράκτιων ψαράδων στην περιοχή.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, εν όψει της 85ης ΔΕΘ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την ένταξη του έργου, ύψους  περίπου 5 εκατ. ευρώ στο ΕΠΑλΘ.

Πρόκειται για ένα έργο που το περιμέναμε 40 χρόνια, είπε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, σημειώνοντας ότι πολλοί το έταξαν αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πραγματική κινητικότητα και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του 2023 το έργο θα έχει παραδοθεί στους ψαράδες της περιοχής, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς η αλιεία είναι η πιο ισχυρή δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα στο δήμο του και υπενθύμισε ότι υπάρχει παράδοση στην παράκτια αλιεία στην περιοχή της Νέας Κρήνης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών  Παράκτιων Αλιέων Ελλάδας κ. Μανώλης Κουλιάς και ο Γραμματέας της Ένωσης κ. Νικόλαος Σταμούλος ευχαρίστησαν τον υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό για ό,τι έκανε προκειμένου να παρακαμφθούν προβλήματα και να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΑλΘ καθώς και για την απόφασή του να ενισχυθούν οι παράκτιοι ψαράδες της Ελλάδας με 25 εκατ ευρώ (τα οποία τελικά μπορεί να φτάσουν τα 35 εκατ. ευρώ) με αποζημιώσεις για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι μπορεί να δώσει πολλές δυνατότητες στην παράκτια αλιεία στην περιοχή και να βοηθήσει πολλές οικογένειες ψαράδων. Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός, στόχος του ΥΠΑΑΤ, είναι να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα με σύγχρονες υποδομές. Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στο ΕΠΑλΘ, αλλά και άλλων έργων υποδομής, όπως τα αρδευτικά στην ηπειρωτική χώρα. Όπως είπε επιδίωξή του είναι να καταστεί η αγροτική οικονομία πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη της χώρας και να συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Και στην προσπάθεια αυτή, σημείωσε, η αλιεία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Όραμά μας, είπε, είναι να αναβαθμίσουμε το ρόλο της αλιείας στην παραγωγική αλυσίδα της χώρας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην επίσκεψη στο δημαρχείο παρίσταντο και οι Βουλευτές της περιοχής Στράτος Σιμόπουλος και Δημ. Κούβελας.

Στη συνέχεια ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός,  ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου, καθώς και οι ΓΓ του υπουργείου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, παρακάθησαν σε γεύμα που οργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών  Παράκτιων Αλιέων Ελλάδας. 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb