Εννιά κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Εννέα είναι έως σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την επικαιροποίηση των στοιχείων από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Ειδικότερα, στις 10 Ιουλίου 2026 καταγράφηκε κρούσμα σε εκτροφή στη Δήμητρα Γορτυνίας, όπου θανατώθηκαν 18 πρόβατα, ενώ στις 15 Ιουλίου 2026 επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη κρούσματα σε εκτροφές στην Κανδήλα του Δήμου Τρίπολης.
Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση συνεχίζουν εντατικά τους ελέγχους και την κλινική επιτήρηση σε όλες τις εκτροφές που βρίσκονται εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης που έχουν οριστεί, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της νόσου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Π.Ε. Ηρακλείου :«Κατάθεση Αιτήσεων για τη Χορήγηση Αδειών για Νέες Φυτεύσεις Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου έτους 2027»
- Γιατί η τσουκνίδα είναι ωφέλιμο φυτό;
- Ανάκληση μη ασφαλών χυμών από τον ΕΦΕΤ
- ΑΑΔΕ: Έναρξη υποβολής ενδικοφανών προσφυγών για παρεμβάσεις αγροτικής ενίσχυσης έτους 2025
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί έργα ύδρευσης στους Δήμους Βέροιας και Νάουσας