Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύσεις Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Επιστολή προς τον ΥπΑΑΤ κατέθεσε η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Παραγωγών.
 
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
 
Όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης ο πρωτογενής τομέας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.
 
Στην 1η φάση της πανδημίας με την Κοινή Υπουργική Απόφαση( ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 114/221359 ΦΕΚ 3343 Β’/10.08.2020 μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκαν ενισχύσεις ανά κατηγορία σε ένα μέρος των παραγωγών πωλητών των λαϊκών αγορών.
 
Στο δεύτερο κύκλο των μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας οι ίδιοι ακριβώς περιορισμοί συνεχίζουν να υφίστανται καθώς οι παραγωγοί πωλητές στις λαϊκές αγορές εργάζονται κατά το ήμισυ (50%) και σε πολλές περιοχές ανά την Επικράτεια απαγορεύεται η διέλευση στους παραγωγούς. Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχει αποθεματικό 5,4 εκ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την 1η φάση της πανδημίας.
 
Ζητούμε λοιπόν να δοθεί μια οριζόντια πληρωμή μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ και να ανοίξει η πλατφόρμα για να αιτηθούν όλοι οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών για τη 2η φάση της πανδημίας. Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης – ενίσχυσης της Κυβέρνησης, καθώς ο κλάδος των παραγωγών εξακολουθεί να βάλλεται με τους παραγωγούς πωλητές των λαϊκών αγορών να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και τα προϊόντα τους να καταλήγουν στις χωματερές.
 
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb