Αύξηση κονδυλίων για απόσταξη κρίσης στα 12,9 εκατ. ευρώ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προγράμματα
Kατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσσυρόπουλο, με την οποία αυξάνεται το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το μέτρο απόσταξης κρίσης σε 12.900.000 € από 9.000.000 € που προέβλεπε η αρχική απόφαση.
Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση του οινοπαραγωγικού κλάδου που επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, διατίθενται, επί πλέον των αρχικών ποσών, 1.755.000 ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια του «Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού Τομέα 2019- 2023» και 2.145.000 ευρώ εθνικών πόρων.
Οι οινοπαραγωγοί που επιθυμούν να διαθέσουν ποσότητα οίνου προς απόσταξη έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για ένταξή τους στο πρόγραμμα από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/georgike-epikheirematikoteta/aitese-apostaxes-oinou-2021).
Τα κριτήρια για την ορθή υποβολή της αίτησης ένταξης παραμένουν ίδια με αυτά της αρχικής απόφασης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με επιτυχία στέφτηκε το webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής Οινοποίησης»
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Δαμασκηνιά
- Κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Ε65 για ΟΠΕΚΕΠΕ, άρδευση και ευλογιά των αιγοπροβάτων
- ΔΕΥΑΒ για το νερό της Βέροιας: Ήταν και είναι απολύτως ασφαλές και είναι ένα από τα καλύτερα νερά στην Ελλάδα
- Χρ.Κέλλας από Φλώρινα: Υπεύθυνες οι Περιφέρειες για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας και την υγειονομική ταφή των ζώων