Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ‘’AGRO ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ‘’ Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα Και ο ρόλος της επιχειρηματικότητας στην παραγωγική ανασυγκρότηση

  • ‘’Ανάπτυξη σε γόνιμο έδαφος΄΄


      Η εταιρεία μας η οποία δραστηριοποιείται και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο AGROFEST ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ παράλληλα με το 25ο συνέδριο της Ένωσης Νέων Αγροτών ( ΠΕΝΑ ) το Σεπτέμβριο του 2018, , ήρθε σε επαφή με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), το τρίτο σε αρχαιότητα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας και πρώτο στο τομέα του, προτείνοντας την οργάνωση ενός αγροτικού συνεδρίου στην ¨καρδιά¨ του κάμπου της Στερεάς Ελλάδας την Κωπαΐδα , στην Λειβαδιά Βοιωτίας από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

       Η πρόταση έγινε με γνώμονα ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρέχει εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο η οποία καλύπτει όλους τους τομείς της γεωργικής δραστηριότητας. Τα εκπαιδευτικά του προγράμματα συνδυάζουν τη θεωρητική διδασκαλία με την εργαστηριακή άσκηση και την πρακτική εξάσκηση, πηγάζουν από την ερευνητική εμπειρία και σχετίζονται με τα προβλήματα και τις προοπτικές της ελληνικής γεωργίας. Αποσκοπούν να καταστήσουν τους αποφοίτους του Ιδρύματος ικανούς για το ρόλο του Γεωπόνου, που είναι δάσκαλος και συμπαραστάτης του Αγρότη και σχεδιαστής της γεωργικής ανάπτυξης της χώρας, ενώ συμβάλλει με την έρευνά του στην επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού χώρου και στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Μέσα στα πλαίσια του ΓΠΑ θεραπεύεται η βασική και προσανατολισμένη έρευνα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της γεωπονικής επιστήμης και σε μια αυτοδύναμη ελληνική γεωργία προς το συμφέρον του αγροτικού πληθυσμού και γενικότερα του ελληνικού λαού.

       Με βάση και τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την προσάρτηση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  των τμημάτων της Θήβας, της Άμφισσας και του Καρπενησίου και με την αγαστή συνεργασία που έχει με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας για τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών στην Αλίαρτο Βοιωτίας που στόχο έχει την εξειδίκευση, την εκπαίδευση και την κατάρτιση των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας στον πρωτογενή τομέα.

        Με βάση αυτό, προτάθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), να αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια του συνεδρίου, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

    Το συνέδριο έχει στόχους  :

    • τη διεύρυνση των γνώσεων στις αγροτικές δραστηριότητες
    • την ενημέρωση, την επιμόρφωση και την  προώθηση των αγροτικών δράσεων
    • την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για την ποιοτική αξία των ελληνικών προϊόντων
    • συζήτηση κοινών προβλημάτων και θεμάτων που αφορούν των αγροτικό τομέα
    • εξεύρεση λύσεων για την ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας  
    • γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων  των ομιλητών του συνεδρίου  με τους συμμετέχοντες                                                                                                                                                                                    

    Σε ποιους απευθύνεται

    Το  συνέδριο  απευθύνεται  στους  αγρότες  της  χώρας μας, στο πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής  γεωργίας  αλλά και σε όποια και όποιον  ενδιαφέρεται για την επαγγελματική γεωργία, κτηνοτροφία  καθώς  και  υδροπονία.

    Επιπλέον ομιλητές θα είναι:

    • Πολιτικά  πρόσωπα  και  υπηρεσιακοί  παράγοντες  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
    • Εξειδικευμένοι επιστήμονες του  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    • Παράγοντες  της αγοράς
    • Αγρότες που έχουν να επιδείξουν καινοτομίες

    Πληροφορίες:

    Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

    Σοφοκλής Μποτονάκης

    Κιν: 6909909500  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb