Σοβαρές καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στην Π.Ε. Ηρακλείου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Μεγάλες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφηκε τα ξημερώματα. Μέχρι και τα όρια του δήμου Χερσονήσου, οι καλλιέργειες «σφυροκοπήθηκαν» από το χαλάζι και εκτός από τον καρπό που έπεσε, ένα μεγάλο μέρος του καρπού που βρίσκεται ακόμη πάνω στα δέντρα δέχθηκε τέτοια πίεση, που όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Μύρος Χιλεντζάκης, τις επόμενες ήμερες θα σαπίσει.
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των καταστροφών, όμως είναι πολύ μεγάλη. Ο καρπός χάθηκε σε μεγάλο ποσοστό και επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Όμως η καταστροφή είναι μεγάλη στις ελαιοκαλλιέργειες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χιλεντζάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τσέλιε: Παρελθόν ο Μαέφσκι, με νέο κόουτς στη ρεβάνς απέναντι στην ΑΕΚ
- Ανακοίνωση από Γραφείο Τύπου ΥΠΠΑΤ
- Επιστολή ΣΒΘ προς τους Βίο-παραγωγούς φυτικής και ζωικής παραγωγής, μελισσοκομίας και συνεταιρισμούς
- Τσιάρας από την Καρδίτσα: Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της ανάπτυξης - Στόχος επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα
- Tα οργανικά φωτοβολταϊκά της ελληνικής εταιρείας OET Energy Technologies











