Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρες τοπικών προϊόντων και παραγωγών - Αριστοτελικές και Αθωνικές γεύσεις θα πλημμυρίσουν την Ιερισσό

Για άλλη μια χρονιά στην Ιερισσό ο δήμος Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού διοργανώνουν την έκθεση «Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών – 4η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων». Φέτος μάλιστα συμμετέχει για πρώτη χρονιά και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προβάλει τα προϊόντα του Νομού. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αξιοπ. Τουριστικών Ακινήτων ΑΕ  του δήμου Αριστοτέλη, Λευτέρης Βαλσαμής, η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί προϊόντα από πολλά μέρη της Χαλκιδικής και  δείχνει τις προθέσεις που υπάρχουν να προωθηθούν όλα τα παραγόμενα στο νομό αγαθά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου στόχος της έκθεσης είναι να γίνουν γνωστά τα προϊόντα στο εξωτερικό και αυτό επιτυγχάνεται με την επίσκεψη στην έκθεση των ξένων τουριστών. Ο δήμος Αριστοτέλη πρωταγωνιστεί στην παραγωγή μελιού, τυριών, οίνων, ελαιόλαδου και τσίπουρου μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις (πολιτιστικές, χορευτικές, αθλητικές), ενώ σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με σεφ του Νομού. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι θα παρουσιαστούν η Αγιορείτικη μαγειρική και οι Αριστοτελικές γεύσεις.

Η έκθεση διοργανώνεται στην παραλία της Ιερισσού το διάστημα 02 – 05/08/2018.

 

Πηγή:xalkidikipolitiki.gr

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb