Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης στη Fruit Logistica του Βερολίνου με στόχο τη διεθνή προβολή των προϊόντων της Ημαθίας

Στο Βερολίνο βρίσκεται από σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica 2019. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου όπου η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας δίνει το παρόν μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ φέτος συμμετέχει και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στην έκθεση επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί της Ημαθίας, με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους στην ευρωπαϊκή αγορά, προβάλλοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημά τους την ανώτερη ποιότητα έναντι αντίστοιχων προϊόντων άλλων χωρών.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος που έθεσε ο Κώστας Καλαϊτζίδης από την πρώτη στιγμή της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης, δίνοντας κίνητρα παρουσίασης της Ημαθιώτικης παραγωγής τόσο στην παγκόσμια έκθεση Fruit Logistica όσο και σε παρόμοιες διεθνείς εκθέσεις, στοχεύοντας στην εξαγωγική εξωστρέφεια του Hμαθιώτικου επιχειρείν και στην προβολή των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό. Μια δημιουργική προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία χάρη και στη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της Ημαθίας και στάθηκε συμπαραστάτης σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη και της περιφερειακής ενότητας

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Σχετικά με την παρουσία της Ημαθίας και στη φετινή Fruit Logistica ο Κώστας Καλαϊτζιδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η προώθηση των προϊόντων της Ημαθίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος της διεθνούς αγοράς, είναι από την πρώτη στιγμή της θητείας μου, ως αντιπεριφερειάρχης, το ζητούμενο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Μέχρι τώρα κάναμε σημαντικά βήματα κι αυτό οφείλεται όχι μόνο στη δική μας προσπάθεια αλλά και στην άριστη συνεργασία που έχουμε με τις ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ημαθίας και με φορείς όπως το Επιμελητήριο. Ιδιαίτερα σημαντική βεβαίως είναι η συμπαράσταση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του περιφερειάρχη μας, του Απόστολου Τζιτζικώστας που σταθερά βρίσκεται στο πλευρό μας, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τους σχεδιασμούς μας. Βάζουμε ψηλά τον πήχη στο Βερολίνο και φέτος, με στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο της Fruit Logistica σε συνεργασία με παραγωγούς και επιχειρηματίες της Ημαθίας. Η συνεργασία είναι η αιτία που πετύχαμε σημαντικά πράγματα μέχρι σήμερα στην Ημαθία, η συνεργασία είναι που θα μας κάνει να πετύχουμε στο μέλλον ακόμη περισσότερα”.

Η ΕΚΘΕΣΗ

Η διεθνής έκθεση φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica, θεωρείται παγκόσμιο εμπορικό γεγονός για τον κλάδο, αναδεικνύοντας προϊόντα, υπηρεσίες και καινοτομίες που τον αφορούν και φέτος πραγματοποιείται στο Βερολίνο από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin. Η έκθεση φιλοξενεί επιτυχώς εταιρείες με προϊόντα, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια και φυτά, προτάσεις αποθήκευσης, συσκευασίας, μεταφοράς και παρουσίασης καθώς και ηλεκτρονικές εφαρμογές του κλάδου.


-Στη φωτογραφία (αρχείου) στιγμιότυπο από τη συμμετοχή του Κώστα Καλαϊτζίδη και της Π.Ε. Ημαθίας σε προηγούμενη διοργάνωση της Fruit Logistica.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb