Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα στήριξης της οινοπαραγωγής και των οπωροκηπευτικών

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας , Janusz Wojciechowski , ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων στήριξης για τους τομείς του οίνου και των οπωροκηπευτικών.

Αφενός, για τον αμπελοοινικό τομέα, η Επιτροπή δεσμεύεται να προβεί σε περαιτέρω επέκταση των αδειών φύτευσης του αμπελώνα  και να πραγματοποιήσει μια επιπλέον αύξηση 10% στα ποσοστά ενίσχυσης για μέτρα αναδιάρθρωσης, επενδύσεις, πράσινη συγκομιδή και προώθηση τρίτων χωρών.

Υποσχέθηκε επίσης να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να επιτρέψει στα κράτη μέλη να πληρώνουν τους φορείς εκμετάλλευσης για απόσταξη και ιδιωτική αποθήκευση πριν από τις 15 Οκτωβρίου με ένα σύστημα ασφαλείας που επιτρέπει την ολοκλήρωση των εργασιών μετά την ημερομηνία αυτή. Επίσης ανακοίνωσε την κατάργηση ορισμένων κανόνων περί ανταγωνισμού για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο άρθρο 222 της ενιαίας ΚΟΑ για τον αμπελοοινικό τομέα.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για τα οπωροκηπευτικά , προβλέπεται επιπλέον ευελιξία στον τομέα αυτό, με τη δυνατότητα αύξησης από 50% σε 70% της χρηματοδοτικής συνεισφοράς της ΕΕ στο επιχειρησιακό ταμείο που φέρει την ονομασία Οργανισμοί Παραγωγών.

Όπως ζητήθηκε από τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Γεωργίας, ο κοινοτικός εκτελεστικός οργανισμός θα επανεξετάσει το φθινόπωρο την κατάσταση των τομέων του οίνου και των οπωροκηπευτικών, καθώς και το εύρος αυτών και άλλων μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλούνται από το COVID-19 .

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb