Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές αλλαγές για ανακαίνιση σπιτιού

Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε αλλαγές στους χώρους του σπιτιού μας, κι έτσι συχνά περνάει από το μυαλό μας η λύση της ανακαίνισης σπιτιού. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τέτοιες εργασίες απαιτούν πολύ χρόνο και αρκετά χρήματα. Όμως, αυτό δεν χρειάζεται να σταθεί εμπόδιο, καθώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση σπιτιού, κάνοντας συγκεκριμένες και βασικές αλλαγές στο σπίτι μας, ώστε να φαίνεται σαν καινούριο.

Ποιες είναι οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για πιο γρήγορη και με λιγότερα έξοδα ανακαίνιση σπιτιού;

  • Αλλάζουμε τα δάπεδα στους χώρους του σπιτιού μας ή μόνο όπου χρειάζεται.

Φυσικά και μπορείτε να έχετε το δάπεδο που επιθυμείτε. Φυσικά και μπορείτε να αποκτήσετε δάπεδα στα οποία θα τρέχετε πάνω κάτω ασταμάτητα, θα κάνουν τα παιδιά σας πατίνια σε αυτά και θα φοράτε τα τακούνια σας χωρίς τύψεις. Μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και διαφορετικό δάπεδο για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αν αυτό θέλετε. Μάλιστα στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πλακάκια για το πάτωμα και για τον τοίχο, laminate, PVC πλαστικά δάπεδα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Και φυσικά, πλέον, για όλα αυτά υπάρχει ένα μεγάλο εύρος τιμών που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις δικές σας δυνατότητες.

  • Αλλάζουμε τις πόρτες και δίνουμε νέα πνοή στο σπίτι μας.

Επειδή στις μέρες μας η ασφάλεια είναι το παν και όλοι μας θέλουμε μέσα στο σπίτι μας να αισθανόμαστε ασφαλείς και ήρεμοι, μια καλή, αδιαπέραστη πόρτα είναι αυτό που χρειάζεστε. Πέρα, όμως, από την ασφάλεια παίζει ρόλο και η αισθητική. Επιλέξτε μια πόρτα που να “δένει” με το υπόλοιπο σπίτι, να ταιριάζει 100% στα γούστα σας, να είναι στο χρώμα που επιθυμείτε και φυσικά να είναι γερή. Υπάρχει και εδώ μεγάλη ποικιλία στην αγορά και μπορείτε να βρείτε εύκολα εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες, πόρτες ασφαλείας, πόρτες αποθήκης, ποικιλία σε υλικά, επίπεδο ηχομόνωσης και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, πάντα σε πολλά χρώματα, μοτίβα και φυσικά τιμές.

  • Αλλάζουμε το χρώμα στους τοίχους του σπιτιού μας.

Αν είστε σε φάση ανακαίνισης ή ανανέωσης τότε ένα καλό βάψιμο του σπιτιού είναι απαραίτητο για να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε ένα άλλο σπίτι. Στα διάφορα καταστήματα, μπορείτε να βρείτε πολλά χρώματα και να επιλέξετε τα κατάλληλα για τους δικούς σας χώρους. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι όσο κι αν μας αρέσουν τα σκούρα χρώματα, είναι καλό να μην υπερβάλλουμε καθώς θα κάνουμε τους χώρους μας να δείχνουν μικροί και σκοτεινοί. Επομένως, επιλέγουμε σκούρα χρώματα σε μικρές επιφάνειες και δεν φοβόμαστε τους πιο ανοιχτούς τόνους των χρωμάτων ώστε να κάνουμε το σπίτι μας να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.

Αυτές είναι μόνο μερικές λύσεις για έξυπνη ανακαίνιση σπιτιού. Αν λοιπόν, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αλλάξουμε ολόκληρο το σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, προχωράμε σε καίριες αλλαγές που θα κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται καινούριο.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb