Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα οφέλη του καλλιεργητή από την εφαρμογή εδαφοκάλυψης (Βίντεο)

Τώρα όλα είναι πιο εύκολα και όλοι μπορούν να καλλιεργήσουν!!!

Η ProKROB είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, που δημιουργήθηκε χάρη στο μεράκι και την αγάπη του Σπύρου Κρόμπα για τη γη. Η ιδέα για το πρωτοποριακό αυτό προϊόν, προέκυψε όταν κατά την επίσκεψή του στο αγρόκτημα του αναγκαζόταν να ξεχορταριάζει τη γη, αντί να ξεκουράζεται και να αφιερώνει το χρόνο του σε πιο ευχάριστες ασχολίες.

Αυτή η προσωπική του εμπειρία σε συνδυασμό με την καταστροφή του λαχανόκηπου του από χαλάζι, τον ώθησε στην έρευνα για την εξεύρεση μιας σίγουρης και οικονομικής λύσης για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.  

Κατά την έρευνα του ανακάλυψε το ύφασμα από πολυπροπυλένιο, ένα υλικό ευρέως διαδεδομένο, το οποίο όμως ήταν δύσκολο στη διαχείρηση και διαμόρφωση του. Μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να βρει τρόπο να διαχειριστεί το ύφασμα και να δημιουργήσει μια σειρά πρωτοποριακών προϊόντων με επαγγελματικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνουν όλο τον εξοπλισμό για την κάλυψη της καλλιέργειας. Η ολοκληρωμένη αυτή σειρά, έγινε σύντομα μια περιζήτητη επιλογή και η απόλυτη λύση κάθε μικρού και μεγάλου παραγωγού, που επιθυμεί να έχει άριστο αποτέλεσμα χωρίς κόπο, κινδύνους και πρόσθετα έξοδα στην καλλιέργεια του.

Η σειρά αποτελείται από τα παρακάτω προϊόντα:

  • Εδαφοκάλυψη
  • Άρδευση
  • Παρτέρια - Μικροτούνελ
  • Ζαρντινιέρα
  • Εργαλεία φύτευσης

Η ProKROB προσφέρει ολοκληρωμένα κιτ επαγγελματικών προδιαγραφών για λαχανοκηπους και δενδρώδεις καλλιέργειες, έτοιμα για την άμεση εφαρμογή τους.

Όλη η σειρά των καινοτόμων προϊόντων της ProKROB είναι πατενταρισμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και οι πρώτες ύλες προέρχονται από Ελληνικές επιχειρήσεις, εγγυημένης ποιότητας.

Τι είναι εδαφοκάλυψη;

Εδαφοκάλυψη είναι μια καλλιεργητική τεχνική που διατηρεί και βελτιώνει τη γονιμότητα του εδάφους. Υπάρχουν πολλών ειδών υλικά εδαφοκάλυψης. Το πιο διαδεδομένο είναι το ύφασμα από πολυπροπυλένιο, ένα πορώδες υφαντό γνωστό στις γεωργικές καλλιέργειες, την κηπουρική και τον λαχανόκηπο, εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι ένα υλικό μεγάλης αντοχής, που επιτρέπει τη διέλευση του αέρα και του νερού, αυξάνει τη θερμοκρασία του εδάφους κατά 2,2 - 2,8 βαθμούς κελσίου και έχει υψηλό ποσοστό σταθεροποιητή για τις υπεριώδες ακτίνες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι ότι δεν επιτρέπει τη διείσδυση της ηλιακής ακτινοβολίας, σκιάζοντας εντελώς το έδαφος και εμποδίζοντας την ανάπτυξη των αγριόχορτων, προστατεύοντας έτσι τις ρίζες του φυτού.

Γιατί είναι σημαντικό να εφαρμόσω εδαφοκάλυψη;

  1. Για να αποφύγουμε τα ζιζάνια.

Κάθε φυτό, δέντρο δέχεται την επίθεση ανεπιθύμητων αγριόχορτων και ζιζανίων. Χρησιμοποιώντας το ειδικό πανί εδαφοκάλυψης περιορίζουμε στο ελάχιστο, ή ακόμη και αποτρέπουμε, την ανάπτυξή τους. Έτσι τα φυτά μας θα αναπτυχθούν χωρίς ανταγωνισμό.

  1. Για να αποφύγουμε τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Με το ειδικό πανί εδαφοκάλυψης που εξαφανίζει τα ζιζάνια περιορίζουμε τη χρήση των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπισή τους.

  1. Για να κάνουμε οικονομία στο νερό και στη συχνότητα του ποτίσματος.

Το έδαφος στεγνώνει γρήγορα από την επίδραση του ήλιου και του αέρα. Με την προσθήκη της εδαφοκάλυψης ο χρόνος της εξάτμισης επιβραδύνεται ουσιαστικά και έτσι εξοικονομούμε νερό και χρόνο ποτίσματος.

  1. Για τη χρήση λιγότερου ή και καθόλου λίπασμα.

Χάρη στην αντιμετώπιση των ζιζανίων, το έδαφος διατηρεί τα πολύτιμα συστατικά του, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του φυτού μας. Το αποτέλεσμα είναι η οποιαδήποτε χρήση λιπάσματος να προορίζεται αποκλειστικά για τη θρέψη του φυτού και να μην καταναλώνεται από τα αγριόχορτα.

  1. Για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία του εδάφους κάτω από την εδαφοκάλυψη μπορεί να είναι θερμότερη ή ψυχρότερη από τη θερμοκρασία του γυμνού χώματος. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε περίπτωση χαλαζόπτωσης ή χιονόπτωσης, η εδαφοκάλυψη χρησιμεύει ως ασπίδα προστασίας της ρίζας του φυτού και το προφυλάσσει από την παγωνιά, ενώ το καλοκαίρι δημιουργεί σκιά στο έδαφος διατηρώντας το δροσερό.

Σε τι διαφέρει η εδαφοκάλυψη της ProKROB;

Το υλικό που προσφέρει η αγορά, έρχεται σε τόπι υφάσματος μήκους 100 μέτρων με προορισμό τις πολλαπλές χρήσεις. Ο καλλιεργητής κατά την προσπάθεια του να το μεταποιήσει για να το χρησιμοποιήσει, μπορεί να το τραυματίσει γεμίζοντας το με ξέφτια ή ακόμα και να το καταστρέψει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθει.

Η καινοτομία της ProKROB βασίζεται στο ότι προσφέρει μεταποιημένο προϊόν, έτοιμο να επιστρωθεί στο έδαφος και να δεχθεί τη φύτευση.

Συγκεκριμένα για τα Δέντρα και φυτά

Για τα δένδρα και τα φυτά, η ProKROB μεταποίησε το ύφασμα από πολυπροπυλένιο σε διαφορετικές διαστάσεις και διαφορετικά σχήματα, τετράγωνα ή στρογγυλά, για την ατομική προστασία του φυτού ή του δέντρου. Το μεγάλο όμως πλεονέκτημα στο ύφασμα για δέντρα της ProKROB είναι ότι προσαρμόζονται δύο φερμουάρ ή τέσσερα καρφιά ένωσης που βοηθούν αφ΄ ενός στην τοποθέτηση γύρω από τη ρίζα του φυτού ή τον κορμό του δέντρου και αφ΄ετέρου στην εύκολη πρόσβαση, άνοιγμα - κλείσιμο, για κάθε είδους εργασία, όπως για παράδειγμα την παροχή λιπάσματος. Επίσης η ProKROB έχει φροντίσει τα υφάσματα της να έχουν ειδικές οπές περιμετρικά και εσωτερικά για τη στήριξη τους στο έδαφος, Η γκάμα των διαστάσεων της ProKROB καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες από το θάμνο μιας τριανταφυλλιάς έως τον κορμό μιας καρυδιάς.

 

Για το λαχανόκηπο

Στην περίπτωση δε του λαχανόκηπου ο καλλιεργητής είναι υποχρεωμένος να υπολογίσει τις ανάλογες αποστάσεις και να ανοίξει τις οπές φύτευσης, οι οποίες είναι διαφορετικές από καλλιέργεια σε καλλιέργεια (είναι φανερό ότι οι ανάγκες ανάπτυξης στο κρεμμύδι είναι διαφορετικές από αυτές στο κουνουπίδι). Επίσης πρέπει να βρει τρόπο να στηρίξει αποτελεσματικά το ύφασμα στο έδαφος.

Η ProKROB μεταποίησε το ύφασμα από πολυπροπυλένιο σε πολλά διαφορετικά πατρόν όσον αφορά τις αποστάσεις και τη διάμετρο φύτευσης, για τη σωστή ανάπτυξη του λαχανικού ανάλογα με τις ανάγκες του. Όπως και στα δέντρα, το ύφασμα φέρει περιμετρικά ειδικές οπές στήριξης αλλά και οπές για τη στήριξη των σωλήνων της άρδευσης ώστε ο καλλιεργητής να μην τραυματίσει το ύφασμα.

Έτσί λοιπόν δε χρειάζεται να κάνει όλες τις χρονοβόρες μετρήσεις, να σημαδεύσει τα σημεία φύτευσης και τα σημεία στήριξης, να χαράξει τις γραμμές και να υπολογίσει τις αποστάσεις, ενώ το ύφασμα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 7 - 10 χρόνια καλλιέργειας.

Ο καλλιεργητής έχει πλέον ένα σίγουρο και εγγυημένο αποτέλεσμα χωρίς κόπο και χωρίς την πιθανότητα καταστροφής του υφάσματος.

Εργαλείο διάνοιξης οπών φύτευσης

Η ProKROB σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ακόμα πατενταρισμένο προϊόν για το λαχανόκηπο, το εργαλείο διάνοιξης οπών φύτευσης.

Η πρωτοτυπία - διαφορά - του εργαλείου από τα υπόλοιπα της αγοράς είναι στο ότι καθ' όλο το μήκος του φέρει σφηνοειδείς αιχμές σε απόσταση ενός εκατοστού μεταξύ τους. Οι τακτές αυτές αποστάσεις των αιχμών -ανά εκατοστό- βοηθάνε στο να μετρήσουμε εύκολα και γρήγορα το σωστό επιθυμητό βάθος της οπής φύτευσης. Επίσης οι σφηνοειδείς αιχμές δημιουργούν καθ΄ όλο το μήκος του βάθους, εγκάρσιες αυλακώσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη των ριζών. Είναι τέλος σημαντικό να αναφέρουμε ότι το εργαλείο φύτευσης εφαρμόζει απόλυτα σε όλα τα μεγέθη οπών στα υφάσματα μας.

Καρφιά ένωσης και στήριξης υφασμάτων

Η ProKROB για τη σωστή στήριξη των υφασμάτων, είτε πρόκειται για λαχανόκηπο είτε για δέντρα, σας προτείνει τα καρφιά ένωσης και στήριξης υφασμάτων της ProKROB, τα οποία κατασκευάζονται στην Ελλάδα, και έχουν σταθερή ποιότητα, δοκιμασμένη αντοχή και αποτελεσματικότητα.

Δε σκουριάζουν και δεν τραυματίζουν τις ρίζες των φυτών και των δέντρων, ενώ χάρη στην ειδικά διαμορφωμένη επιφάνεια του κεφαλιού (διαμ. 34mm), μπορούμε πολύ εύκολα να τα τοποθετήσουμε, αλλά και να τα αφαιρέσουμε.

Με τη ζαρτινιέρα μικροτούνελ μπορείτε εύκολα να έχετε ένα μικρό λαχανόκηπο στο σπίτι σας, ακόμα και αν μένετε στο κέντρο της πόλης, έχοντας φρέσκα λαχανικά, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, χωρίς σπατάλη χρόνου και νερού, ενώ ταυτόχρονα προστατεύετε το περιβάλλον!

Πολλαπλές Χρήσεις

Όλα τα προϊόντα της ProKROB, είναι υψηλής αντοχής και εξαιρετικής ποιότητας. Η πρωτοποριακή τους σχεδίαση και ο ειδικός τρόπος επεξεργασίας κατά την κατασκευή τους, είναι ο λόγος που θα καθιστά τόσο ανθεκτικά και επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση τους για πολλά χρόνια από τον καλλιεργητή.

Ειδικές Παραγγελίες

Η ProKROB, πέραν της πλούσιας γκάμας των standard κωδικών της, διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τη απαραίτητη τεχνογνωσία να παράγει ειδικές κατασκευές που να καλύπτουν τις ανάγκες του καλλιεργητή.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γίνετε συνεργάτη της ProKROB!

Η εταιρεία μας αναζητά εξειδικευμένους συνεργάτες και αξιόπιστα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ProKROB προσφέρει στους ενδιαφερόμενους συνεργάτες:

  • Τη δυνατότητα συνεργασίας με μια δυναμικά αναπτυσσόμενη Ελληνική εταιρεία.
  • Τη διάθεση μιας σειράς πρωτοποριακών, πατενταρισμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προϊόντων στην Ελληνική αγορά.
  • Εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη για τη σειρά των προϊόντων μας.
  • Δωρεάν αναφορά στο site της εταιρείας σαν πιστοποιημένο σημείο πώλησης των προϊόντων μας.
  • Δωρεάν έντυπο διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό (αφίσες, καταλόγους, κ.α.).
  • Ειδικά διαμορφωμένο σταντ για τη σωστή προβολή των προϊόντων μας σε προνομιακή τιμή.

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συνεργασίας με την εταιρεία μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 60.33.208 και 697 388.5022 ή μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb