Τίτλοι:
Χρήστος Φωτιάδης

Χρήστος Φωτιάδης

URL Ιστότοπου:

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει «Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Φεστιβάλ»

Παρασκευή  27, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ώρα 19:00

και Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019  ώρα 11:00

 

στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας,

χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής

για την «ΕΥΝΟΙΑ»

 

 

 

  • Παρασκευή 27/12/19

«Αδέσποτα Χριστούγεννα» παράσταση με κούκλες, αφηγήσεις, ζωντανή μουσική  από το ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ – Μουσικό Κουκλοθέατρο.

  • Σάββατο  28/12/19

«Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι» παράσταση κουκλοθέατρου με μεγάλες κούκλες από το Θέατρο Κούκλας Redicolo.

  • Κυριακή  29/12/19

«Δημιουργικό Εργαστήριο – Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών» από την ομάδα κουκλοθέατρου JINX

«Τα Χριστούγεννα του Λύκου» παράσταση κουκλοθέστρου από την ομάδα JINX

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Παρασκευή

27.12.19

19:00

«Αδέσποτα Χριστούγεννα» από το

ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ- Μουσικό Κουκλοθέατρο

Μια παράσταση με κούκλες, αφηγήσεις, ζωντανή μουσική, τραγούδι και παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Μια συγκινητική Χριστουγγενιάτικη ιστορία, για τα δώρα που όλα τα παιδιά περιμένουν, μα και για εκείνα τα ανεκτίμητα δώρα, που φέρνει μέσα στις καρδιές μικρών και μεγάλων το Πνεύμα των Χριστουγέννων.

"Δυο τρελές γιαγιάδες, η Αρχοντία και η Ζαχαρούλα ψάχνουν το

τέλειο δώρο για την εγγονή τους τη Σοφούλα. Την ίδια στιγμή, εκείνη

αφήνει όλα της τα παιχνίδια και γίνεται φίλη με ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Την κρυφή ευχή της για τα Χριστούγεννα, θα την αποκαλύψει μόνο στον

Άγιο Βασίλη. Αυτός όμως θα τα καταφέρει  να την πραγματοποιήσει ή

θα μείνει η Σοφία χωρίς Χριστουγεννιάτικο δώρο;"

Σάββατο

28.12.19

19:00

«Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι» παράσταση κουκλοθέατρου με μεγάλες κούκλες από το Θέατρο Κούκλας Redicolo.

Ο Πινόκιο, ήρωας του κλασικού αριστουργήματος του Κάρλο Κολόντι, είναι μια ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγκους και ονειρεύεται δίχως όρια. Θέλει να γίνει αληθινό αγόρι, αλλά δεν ξέρει τι πάει να πει «αληθινό». Θέλει να βρει τη θέση του στον κόσμο των ανθρώπων, αλλά…τι είναι τελικά «άνθρωπος»; Μέσα από τις απίστευτες περιπέτειές του, ο Πινόκιο θα μάθει πολλά: για τις συνέπειες των επιλογών και των αποφάσεων στη ζωή, για την αξία της ενσυναίσθησης, τη δύναμη της συγχώρεσης και την αναγκαιότητα της αποδοχής του διαφορετικού. Θα μάθει ότι «αληθινός άνθρωπος είναι αυτός που δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, αλλά νοιάζεται για τους συνανθρώπους του.»

«ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ»: μία παράσταση για μαθητές ηλικίας 4-10 ετών, με τις αγαπημένες μεγααάλες κούκλες των REDICOLO, ξεχωριστές τεχνικές εμψύχωσης με τη χρήση όλου του σώματος κάθε κουκλοπαίκτη, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι. Μια παράσταση που, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αποκαλύπτει την ομορφιά της διαφορετικότητας, με ευαισθησία, τρυφερότητα και πολύ χιούμορ.

Κυριακή

29.12.19

11:00

Κυριακή

29.12.19

12:00

«Δημιουργικό Εργαστήριο-Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών» από την ομάδα κουκλοθέατρου JINX

 

 

«Τα Χριστούγεννα του Λύκου» παράσταση κουκλοθέατρου από την ομάδα JINX

 Η χριστουγεννιάτικη παράσταση της ομάδας κουκλοθεάτρου JINX είναι μία πολύ αστεία παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού ΄΄Η κοκκινοσκουφίτσα΄΄, με τον γκαφατζή λύκο, ήρωα της ιστορίας, να ντύνεται Αγιος Βασίλης και να προσπαθεί να ξεγελάσει τους υπόλοιπους ήρωες.

Μέσα από αστείες περιπέτειες και καμώματα και με την χριστουγεννιάτικη ΑΓΑΠΗ στην καρδιά γίνονται στο τέλος όλοι μια παρέα με τον λύκο καλό και ευτυχισμένο που δε θα περάσει ξανά μόνος του τα Χριστούγεννα στο παγωμένο δάσος αλλά με την νέα του παρέα σε ένα ζεστό σπιτάκι.

Οι κούκλες είναι επιτραπέζιες 50-80 εκ. ύψους και μαριονέτες, τα σκηνικά μεγάλα και εντυπωσιακά και οι κουκλοπαίχτες συμμετέχουν διαδραστικά στην εξέλιξη της ιστορίας, γεγονός που κάνει την παράσταση ακόμα πιο κωμική και ευχάριστη και για τους ενήλικες. Στην μουσική επένδυση της παράστασης προτιμήθηκαν κομμάτια κλασσικής μουσικής ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ.

 Κατασκευή κούκλων, σκηνικών  Nτόμινι Λυμπερη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 1 ωρα, κατάλληλο και για πολυ μικρά παιδάκια.

                                                         

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Θεοδώρα Τζάκρη: Κατάργηση της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης του ΕΛΓΑ και άλωση του Οργανισμού από τον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα προανήγγειλε ο κ. Βορίδης

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης «ΕΛΓΑ και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες», η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, επισήμανε αρχικά τη μεγάλη συνεισφορά του ΕΛΓΑ στην ελληνική γεωργία, ενός δημόσιου Οργανισμού που παρέχει οικονομική και ηθική στήριξη στους αγρότες που πλήττονται από δυσμενή ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συμφώνησε αρχικά με την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, που όμως πρέπει να πραγματοποιηθεί με μεγάλη προσοχή και επί τη βάση ευρημάτων μελετών που έχουν ήδη προκηρυχτεί και να αφορά σε ζητήματα διοικητικών δυσλειτουργιών που έχουν αναδειχθεί από την έως τώρα λειτουργία του, τη δυνατότητα χορήγησης προκαταβολών αλλά και την προσαρμογή του Οργανισμού στις νέες συνθήκες ιδιαίτερα των νέων απειλών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σημείωσε δε, ότι ο ΕΛΓΑ είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής γεωργίας και αν παρατηρούνται δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις κλπ, πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η βελτίωση αυτής της δομής και όχι η ανεξέλεγκτη διείσδυση ιδιωτικών εταιρειών, χωρίς μάλιστα να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες μελέτες, τα ευρήματα των οποίων θα υποδείξουν σε επιστημονική βάση τις αναγκαίες αλλαγές για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της αγροτικής παραγωγής, η οποία χαρακτηρίζεται από μια μακρά διαδικασία με σοβαρούς κινδύνους και υψηλό διαχειριστικό κόστος, καθιστώντας τον αγροτικό τομέα πολύπλοκο και πολυεπίπεδο ασφαλιστικά, γεγονός που παρεμποδίζει μέχρι σήμερα τη διείσδυση του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στο χώρο των αγροτικών ασφαλίσεων, η οποία αντιπροσωπεύει σε επίπεδο ασφαλίστρων λιγότερο από 1% της ελληνικής ασφαλιστικής παραγωγής.

Επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό ή την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να επιτραπεί η αποδιοργάνωση και ο εκφυλισμός μιας δημόσιας δομής, η οποία έχει συνεισφέρει τόσα πολλά στη ελληνική ύπαιθρο.

Ρώτησε, τέλος, τον Υπουργό για τη νομιμοποίηση των «θεσμικών συναντήσεων» που έχει ήδη πραγματοποιήσει με ελληνικές και ξένες ασφαλιστικές εταιρείες όταν δεν είναι ακόμη διαθέσιμα επιστημονικά ευρήματα, καθώς και για τους τρόπους ένταξης του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στο σύστημα των αγροτικών αποζημιώσεων, για τους κίνδυνους που θα καλύπτονται και πως αναμένεται να διαμορφωθούν τα ασφάλιστρα.

Από πλευράς του ο κ. Βορίδης απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα της κ. Τζάκρη και αναφέρθηκε στην ανάγκη αναμόρφωσης του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας αναφέροντας σαφώς  την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης των αγροτών στον ΕΛΓΑ. Ισχυρίστηκε μάλιστα ψευδώς, ότι δεν έχουν καν προκηρυχτεί αναλογιστικές μελέτες, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα εφόσον επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκηρυχτεί σχετικός διαγωνισμός που περιλαμβάνει 8 μελέτες και τα πρώτα παραδοτέα αναμένονται τον προσεχή Ιανουάριο. Στα υπόλοιπα σημαντικά της απάντησης του Υπουργού συγκρατούνται επίσης η πρόθεση της Κυβέρνησης, η οποία είναι και προεκλογική δέσμευση, για συμμετοχή του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στις αγροτικές ασφαλίσεις «στη βάση ενός μοντέλου συνεργασίας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις» όπως είπε. Δεσμεύτηκε δε, ότι θα παρουσιάσει «αυτό το μοντέλο συνεργασίας»  τον Ιούνιο του 2020.

Παράλληλα η κ. Τζάκρη με αφορμή την υπογραφή Απόφασης για τη χορήγηση ενισχύσεων deminimis στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, επισήμανε την κατάφωρη αδικία για τη μη συμπερίληψη των παραγωγών συμπύρηνων ροδάκινων. Ζήτησε από τον Υπουργό να επανεξετάσει άμεσα τη σχετική Απόφαση συμπεριλαμβάνοντας και τα συμπύρηνα ροδάκινα και οι ενισχύσεις αυτές, που τις έχουν τόσο ανάγκη οι αγρότες μας, να καταβληθούν πριν το τέλος του χρόνου. Ο κ. Βορίδης στην απάντησή του ανέφερε ότι δεν είδε καμία αδικία στην εξαίρεση των συμπύρηνων ροδάκινων από τις ενισχύσεις deminimis.

Το Βίντεο της συζήτησης: https://www.youtube.com/watch?v=ASlF8T3kXS0&feature=share&fbclid=IwAR1iEPijVP1JV9Wgi5ny7T2B9Hr9BsGWxkSHLsZfmTfReFqlQIz9oIlJdAs

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης όρισε νέα διοίκηση στον ΕΦΕΤ: Προτεραιότητα η αυστηροποίηση των ελέγχων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με απόφασή του ορίζει το επταμελές νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Ζαμπέλας, αντιπρόεδρος ο Γεωπόνος και υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Ζαννόπουλος και μέλη οι Αλεξάνδρα Μουρκόγιαννη (Τεχνολόγος Τροφίμων και υπάλληλος του Γενικού Χημείου του Κράτους), ο Ανδρέας Γλαβάς (Δημοσιογράφος), η Ελένη Δραγατίδου (Κτηνίατρος και υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Υποστράτηγος Υγειονομικού της ΕΛΑΣ ε.α.) και ο Λεωνίδας Παλίλης (εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΦΕΤ).

Σε δήλωσή  του ο κ. Βορίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των ελέγχων του ΕΦΕΤ για την πάταξη των φαινομένων του αθέμιτου ανταγωνισμού, νοθείας αλλά και τη συμβολή του Φορέα στην καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων και της απάτης στον τομέα των τροφίμων.

Θεοδώρα Τζάκρη:Δωρεάν προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε 9 σχολεία της Πέλλας

Σε συνεργασία με το ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG), στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής του δραστηριότητας, συνεχίζουμε και φέτος για τέταρτή συνεχή χρονιά την παράδοση της έμπρακτης στήριξής μας στα σχολεία της Πέλλας με τη δωρεάν προμήθεια πετρελαίου σε 9 σχολεία για την θέρμανση των μαθητών τους κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα International Foundation for Greece, που δραστηριοποιείται διεθνώς με στόχο την δημιουργία ενός δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα θα προβεί στην δωρεάν προμήθεια συνολικά τεσσεράμισι (4, 5 ) τόνων πετρελαίου θέρμανσης (και ειδικότερα 500λιτρών πετρελαίο στο καθένα) στα δημοτικά σχολεία Αραβησσού, Σταυροδρομίου, Άγρα, Άρνισσας, Φλαμουριάς, Χρύσας – Τσάκων, Σαρακηνών, Μαυροβουνίου και στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.

Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο του Ιδρύματος International Foundation for Greece κ. Ασπασία Λεβέντη για την έμπρακτη στήριξή της στην Νέα Γενιά και στα σχολεία της Πέλλας.

Η παράδοση του πετρελαίου στα παραπάνω σχολεία θα γίνει έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.