Κρήτη: Ανακαλούν βιολογικά κοτόπουλα και χιλιάδες βιολογικά αυγά - Η ανακοίνωση της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
Στην ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και δεκάδων χιλιάδων βιολογικών αυγών επιχείρησης που εδρεύει στην Κρήτη, προχώρησαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού η εν εταιρεία «είχε διαθέσει προς πώληση στην αγορά δήθεν βιολογικό κοτόπουλο και βιολογικά αυγά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις».
Σε συνέχεια δειγματοληπτικών ελέγχων που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε κεντρικά σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη, και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο υπεύθυνος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, ακολούθησαν οι προβλεπόμενες ενέργειες και αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών.
«Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», επισημαίνει σχετικά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Πηγή:ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δικαίωση ΠΟΓΕΔΥ ως προς τις θέσεις της για την πρότερη υφαρπαγή των προγραμμάτων της βιολογικής γεωργίας & κτηνοτροφίας από τις ΔΑΟ/ΔΑΟΚ
- Η Τεράστια Προσφορά με Δωροεπιταγές Επέστρεψε στο Modole Shopping Center
- Άνοιξαν ΣΗΜΕΡΑ οι αιτήσεις για το Voucher Εργαζομένων και Ανέργων με επίδομα 750€
- Έχεις απορίες για τα ψεκαστικά Drone? Επισκέψου την Επίδειξη Ψεκασμού με Drone στο Αίγιο!
- Παύλος Μαρινάκης: Eξεταστική επιτροπή από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ έως σήμερα προτείνει η ΚO της ΝΔ