Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεοπλασιών, το 2022, στην Ελλάδα διαγνώστηκαν 4.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και 1.600 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο.

Στοχεύοντας στην ενημέρωση του κοινού, η Β' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Σωστή πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τεχνικές αποκατάστασης» (13 Οκτωβρίου, 12:30-14:00, Αμφιθέατρο «Μεταξάς» του Ιπποκράτειου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

«Η σωστή ενημέρωση αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο του μαστού. Η καλύτερη αρχή για τη σωστή πρόληψη μπορεί να γίνει με την ενημέρωση από τους κατ' εξοχήν ειδικούς» αναφέρει ο διευθυντής της Β' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Γαλάνης.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και τα θέματα των εισηγήσεων είναι: «Καρκίνος και διατροφή, αποκατάσταση και διατήρηση των χαμένων ισορροπιών», «Η σωστή πρόληψη του καρκίνου του μαστού» και « Τεχνικές αποκατάστασης μετά τη μαστεκτομή». Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η διατροφολόγος διδάσκουσα καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ Δέσποινα Κομνηνού, η χειρουργός μαστού Άννα Σαχουλίδου και η καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ Ευτέρπη Δεμίρη, οι οποίες μετά τις εισηγήσεις θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού

ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb