Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Επτά νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ανακοινώσεις επτά νέων μέτρων από τον Νίκο Χαρδαλιά, για την αποφυγή περαιτέρω εξ’απλωσης του κορωνοϊού.

 

«Λουκέτο» και στην Αττική στα μαγαζιά μετά τις 00:00 έως τις 7:00 το πρωί., επιβαλλει η κυβέρνηση. Επανέρχεται η τηελεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για ευπαθείς ομάδες, ενώ επεκτείνεται η χρήση εξωτερικής μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

 

Ειδικότερα τα νέα μέτρα που αφορούν τη μείωση του ορίου ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις από 100 σε 50 για όλες τις συναθροίσεις πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.)

Έως τις 24 Αυγούστου από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα σε μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου»  και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε συστάσεις για τους ταξιδιώτες, για τήρηση των μέτρων και χρήση μάσκας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.). Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

 
Ακόμη, θα ενεργοποιηθεί για τις παραπάνω περιοχές, το 112 έτσι ώστε να αποστέλονται μηνύματα με συστάσεις για αυτοπροστασία και αποφυγή συνωστισμού.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος απηύθηνε έκκληση στους νέους για αυτοπροστασία και μη εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά τα πολλαπλά κρούσματα των τελευταίων ημερών.

 

ΠΗΓΗ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb