Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Κορωνοϊος: 20 νεκροί και 323 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ένα 24ωρο - 510 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148370, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5721 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45355 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3213 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 16/01/2021

 

Ζεστές ελπιδοφόρες ευχές στην … παγωνιά

Με πολύ ζεστές ευχές υποδέχθηκαν τα μέλη, οι φίλοι και οι σεβόμενοι τους πραγματικούς παραγωγούς, το 2021, στην διαδικτυακή «Ανταλλαγή ευχών» του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», την τακτική Τετάρτη, στις 12.00, στις 13/1/2021.

Ακούστηκαν πολλές ζεστές ευχές για το 2021 στην εξυπηρετούμενη από το «Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα» ηλεκτρονική πλατφόρμα, με την βοήθεια της κας Ελισάβετ Καλαρούτη και της κας Κωνσταντίνας Κουφογιώργου, επιστεγάζοντας την υποστήριξη είκοσι τεσσάρων (24) διαδικτυακών εκδηλώσεων, οι οποίες βρίσκονται, ελεύθερες για αναπαραγωγή, στο facebook: Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.

Ζεστές ευχές ακούστηκαν από πολλούς μεταξύ των οποίων οι: Κοντογιάννη Μάγδα (Γραμματέας), Κοντογιάννης Γιάννης (Πρόεδρος), Δαρσακλή Νικολέττα (μέλος ΔΣ), Μωραΐτη Βαγγελιώ (Κτηνοτρόφος), Μιχαηλίδης Δημήτρης, Μαντζουράνης Κώστας (μέλος ΔΣ), Μιχαηλίδου Αθηνά (πρόβειο ΚΟΡΔΑΛΗ), Μουζάκης Κώστας (Αρχιμάγειρας), Λιάκος Βαγγέλης (Βουλευτής Δυτ. Αττικής), Λαλιώτης Γιώργος (καθ ΓΠΑ), ΧατζηΓεωργίου Ιωάννης (Καθ ΓΠΑ), Κελμάγερ Αθανάσιος (ΑΑΣΑ), Καπνοπώλης Μιχάλης (ISTl), Καμηλάκη Αικατερίνη (π. Δ/ντρια Κέντρου Λαογραφίας), Γκερέκου Άντζελα (Πρόεδρος ΕΟΤ), Γκραμπόφσκι Μαρέβα-Μητσοτάκη, Μπακαδήμα Φωτεινή (Βουλευτής), Δρίτσας Θόδωρος (Βουλευτής), Λαμπροπούλου Ελένη (ΑΧΑΪΑ), Καλαρούτη Ελ (Skywalker), Κουφογιώργου Κων (Skywalker), Βρυώνη Εύα (ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), Κοντογιάννη Κατερίνα (κτηνοτρόφος) & Γαζωράκη Δέσποινα (Χασιά).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο πρόεδρος κ Γ. Κοντογιάννης ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα:

  • Την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για όσα ακούστηκαν, μεταξύ των οποίων: Το έργο του Συλλόγου σας είναι, σημαντικό. Ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να απλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της πρωτογενούς παραγωγής είναι μία οικονομική προτεραιότητα για τον τόπο μας. Μία δραστηριότητα που ενισχύει δεκάδες άλλους τομείς: από τον Τουρισμό και την γαστρονομία μέχρι την οικιακή οικονομία και τον Πολιτισμό μας. Ειδικά για τις γυναίκες που ασχολούνται με τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία σημαίνει ένα παράθυρο για ν’ αναπτύξουν με αυτονομία την ξεχωριστή δημιουργικότητά τους, και ειδικά για την Αττική, περισσότερη πρωτογενής παραγωγή σημαίνει λιγότερο τσιμέντο. Καλύτερη αξιοποίηση της γης και πιο πράσινο περιβάλλον. Υπάρχουν, συνεπώς, πολλοί λόγοι για τους οποίους οι προσπάθειές σας αξίζουν την συμπαράσταση όλων μας. Θα ήθελα να θεωρείτε και εμένα μία ακόμη φίλη σας. Πολύ περισσότερο, που φέτος θα γιορτάσουμε πανηγυρικά και την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας. Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Και να είναι το 2021 μια χρονιά καλύτερη για την Ελλάδα, για όλες και όλους μας!
  • Την κα Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρο Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) η οποία αφού υπερτόνισε την αυθεντικότητα των κτηνοτρόφων της Αττικής επεσήμανε ότι η αυθεντικότητα είναι ισχυρό εργαλείο προβολής του Τουρισμού. Η κα Α. Γκερέκου είπε ότι θα είναι σύμμαχος των κτηνοτρόφων στην προβολή και εξωστρέφεια για τα κτηνοτροφικά προϊόντα και την αυθεντικότητα των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της ελληνικής κτηνοτροφίας. Η κα Α. Γκερέκου κάλεσε του κτηνοτρόφους της Αττικής να συμμετέχουν στις γιορτές της εθνικής παλιγγενεσίας. Μάλιστα εξέφρασε την πρόθεσή της να αποτυπώσει σε κάποιο λεύκωμα παλαιά μαντριά «αμφιθεατρικά» … Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής ενέγραψε υποθήκη σε αυτό, με την κα Μάγδα Κοντογιάννη & τον κ Κ. Μαντζουράνη.
  • Τον κ Ευάγγελο Λιάκο (Βουλευτή Δυτ. Αττικής) που είναι στην διάθεση των κτηνοτρόφων Αττικής οι οποίοι είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην αγροδιατροφική αλυσίδα, με στόχο να γίνει η ζωή των κτηνοτρόφων καλύτερη.
  • Τον κ Κωνσταντίνο Μουζάκη (Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ & Αντιπρόεδρο των Συμβουλίων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης), ο οποίος έχει υπογράψει Σύμφωνο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με τον κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας στην Αττική. Οι κτηνοτρόφοι δεν είναι μόνοι τους, τους στηρίζουν οι chef σε όλη την Ευρώπη, και μάλιστα την παραδοσιακή κτηνοτροφία, όπως κάνει η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ με την Περιφέρεια Αττικής στο πρόσφατο Σύμφωνο τους.
  • Τον κ Θάνο Κελμάγερ (Πρόεδρο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών, Άνω Πατήσια) για την αναφορά του στην πολύ καλή συνεργασία των δύο συλλογικοτήτων, αλλά και για την πρόθεσή τους να είναι μαζί με τα άνθη τους (εάν υπάρχουν ακόμα σαν ανθοπαραγωγοί …) σε μια μεγάλη γιορτή για την αγρότισσα τον Οκτ 2021.
  • Την κα Αικατερίνη Καμηλάκη (π. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών) διότι συμμετέχει στις δραστηριότητες των αγροτισσών, οι οποίες υπέστησαν μια μεγάλη «καθίζηση» τα τελευταία χρόνια και κινδυνεύουν να χάσουν κάτι από την «αυθεντικότητα» που είχαν παλαιότερα. Και για την αμέριστη συμπαράστασή της, καθώς και την ενθουσιώδη της υποστήριξη για μια εκδήλωση των παραδοσιακών κτηνοτρόφων Αττικής στην Αθήνα συνδυάζοντας την και με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
  • Τον καθ Ιωάννη Χατζηγεωργίου (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) διότι μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο αγρότης-κτηνοτρόφος είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ και φύλακας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Μάλιστα είπε ότι πρέπει να τοποθετήσουμε στην Αττική τον κτηνοτρόφο-αγρότη επικεφαλής του ενδιαφέροντός μας για ένα καλύτερο μέλλον.
  • Τον καθ Γεώργιο Λαλιώτη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της κτηνοτροφίας και για την αδιάλειπτη προσπάθεια 365 μέρες τον χρόνο για παραγωγή πραγματικού πλούτου, για την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας.
  • Τον κ Μιχάλη Καπνοπώλη (Inox Steel Technical) για την δωρεάν διάθεση ενός επιδεικτικού παστεριωτήρα με τον οποίο έγιναν πάρα πολλές τυροκομήσεις σε σχολεία, επιμελητήρια και εθνικοτοπικές ομάδες πολιτών.

Ο κ Γ. Κοντογιάννης επεσήμανε την ανάγκη για βιώσιμες τοπικές κοινωνίες με ειλικρίνεια, εντιμότητα & σεβασμό των συνανθρώπων και της ζωής. Η περιαστική κτηνοτροφία «πονάει» από νομοθετήματα που επιβάλουν «αυτόματες» διοικητικές κυρώσεις και αυταρχικά πρόστιμα χωρίς έρευνα, με υπεραρμοδιότητες σε αστυνομικούς και σε δημόσιους υπαλλήλους, που παρεμβαίνουν σε αστικές διαφορές χωρίς μάλιστα να το ξέρουν οι πιθανόν αντιδικούντες!!! Το μαθαίνουν οι κτηνοτρόφοι μετά την επιβολή και μάλιστα με συστημένη επιστολή, τελείως αντιδημακρατικά και με ευτελισμό της ιδιότητας του πολίτη σε ευνομούμενο κράτος … Και είπε: αισθανόμαστε να υφιστάμεθα κοινωνικό ρατσισμό στην ίδια μας την πατρίδα …

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη κάνοντας τον απολογισμό αναφέρθηκε στις 300 περίπου δημόσιες εκδηλώσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής τα προηγούμενα 3 χρόνια και στις 24 δημόσιες συζητήσεις (Τετάρτες) καθώς και στις 8 διαδικτυακές συναντήσεις αγροτισσών (Τρίτες) καθώς και στον προγραμματισμό για 12 δημόσιες τοπικές συζητήσεις για το «τοπικό ΟΡΑΜΑ υπαίθριων περιοχών για το 2040» που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι 27 Ιαν 2021.

Την Τετάρτη, 20 Ιαν 2021, στις 12.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Δάση & κτηνοτροφία» με προσκεκλημένο τον Δρ Θωμά Παπαχρήστου (Πρόεδρο της Λιβαδοπονικής Εταιρίας), την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και ρωτήσουν όλοι στο facebook: Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.

Την Τρίτη, 2 Φεβ 2021, στις 20.00, οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ της ΥΠΑΙΘΡΟΥ οργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση για τους «Γυναικείους συνεταιρισμούς» με προσκεκλημένη την κα Ζωή Φραγγούδη (Πρόεδρο της ΓΑΙΑ Έβρου), την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι στο facebook: ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Το «ΟΡΑΜΑ για την ύπαιθρο 2040» προωθεί ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής σε συνεργασία με Οργανώσεις, συλλόγους και συμπολίτες, με ορόσημα: 9/12/2020, 12/1/2021, 13/1/2021, 14/1/2021, 15/1/2021, 16/1/2021 (Σέρρες), 19/1/2021 (Καλαμάτα), 20/1/2021 (Πιέρια) και άλλες με κατάληξη -απολογισμό στις 27 Ιαν 2021, στις 12.00.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ 2021

Μετά τις επίμονες προσπάθειες Καρασμάνη 402.000 ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αριδαία

Αίσιο τέλος είχαν οι πολύμηνες προσπάθειες του Γιώργου Καρασμάνη για την έγκριση 402.000 ευρώ για τα δύο αθλητικά υποέργα στην Αλμωπία: την ανακατασκευή του γηπέδου Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα, προϋπολογισμού 125.244 ευρώ, και την κατασκευή και συντήρηση γηπέδων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης, προϋπολογισμού 277.416 ερώ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην Υπουργός, μετά από αίτημα του Δημάρχου Χρήστου Μπάτση είχε παρέμβει προ δεκαμήνου στον τότε Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο από τον οποίο και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για την έγκριση. Έκτοτε και μέχρι προ ημερών, ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολουθούσε βήμα προς βήμα την εξέλιξη στο θέμα συνεργαζόμενος με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην πορεία και περί τις αρχές Σεπτέμβρη, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προέκυψε τεχνικό θέμα αναπροσαρμογής του προϋπολογισμού του υποέργου της ανακατασκευής του χλοοτάπητα. Θα μπορούσαν οι διαδικασίες να προχωρήσουν με μειωμένο προϋπολογισμό, όμως, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο συναποφάσισαν – και με την συναίνεση των αρμοδίων στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών – να αποσταλεί από τις υπηρεσίες του Δήμου το σχετικό έγγραφο για την αναπροσαρμογή – που ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση.

Για τη σύνταξη και την τάχιστη αποστολή του παραπάνω εγγράφου, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε επανειλημμένες επαφές με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Κετικίδη και, μετά την αποστολή, ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του φακέλου. Ο πρώην Υπουργός σε συνεχείς επαφές με την αρμόδια υπηρεσιακή Γενική Γραμματέα Γεωργία Βαλατσού το τελευταίο 15ήμερο του Δεκεμβρίου, ¨πίεσε¨ να προταχθεί το έργο έναντι άλλων εκκρεμοτήτων, όπως έγινε.

Κατόπιν αυτών, στις 12 Ιανουαρίου η απόφαση έγκρισης υπεγράφη, και σήμερα κοινοποιήθηκε στον Γιώργο Καρασμάνη.

 

 

Σε λειτουργία η πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr - Ψηφιοποιείται το εξαγωγικό εμπόριο ζώντων ζώων, προϊόντων ζωικής προέλευσης προς τρίτες χώρες

Σε λειτουργία τέθηκε το easyagroexpo.gov.gr,  που αποτελεί το ψηφιακό «διαβατήριο» για μια σειρά ελληνικών  προϊόντων  σε κομβικής σημασίας αγορές τρίτων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς,  με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς,  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν πλέον μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, τις σχετικές αιτήσεις, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εξαγωγή προϊόντων όπως τα γαλακτοκομικά, τα αλιεύματα, το μέλι, το κρέας, τα αυγά κ.α.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει 120 διακριτές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών εξαγωγών σε τριάντα χώρες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο gov.gr, στην κατηγορία «Γεωργία και κτηνοτροφία» και την υποκατηγορία «Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζώντων ζώων». Επιτυγχάνεται, έτσι, ουσιαστικά η ψηφιοποίηση του συνόλου του εξαγωγικού εμπορίου ζώντων ζώων, προϊόντων ζωικής προέλευσης και ζωικών υποπροϊόντων προς τρίτες χώρες.

Μια χρονοβόρα– κατά το παρελθόν - διαδικασία πραγματοποιείται πλέον με ένα «κλικ» για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση του εμπορίου και την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων,  στόχο που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά ταυτοποιούνται με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και αμέσως μετά υποβάλλουν ψηφιακά την  αίτηση εξαγωγής, ανά κατηγορία και είδος προϊόντων. Αυτόματα η αίτηση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά για έλεγχο από κτηνίατρο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της περιοχής, όπου έχουν έδρα οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Αν η αίτηση εγκριθεί, το τελικό πιστοποιητικό εξαγωγής παραλαμβάνεται από τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΑΟΚ, ώστε να φέρει τις υπογραφές και σφραγίδες που ορίζει η σχετική διακρατική συμφωνία.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.