Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στ. Αραχωβίτης : Το κυνήγι είναι περιβαλλοντικό διαχειριστικό μέτρο, εφόσον ασκείται σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών και τη νομοθεσία

Η απόφαση για απαγόρευση του κυνηγιού ακολούθησε τον σπασμωδικό τρόπο λειτουργίας της Κυβέρνησης και δεν έλαβε υπόψη της, ούτε το καθεστώς που διέπει τη δραστηριότητα, ούτε τη διεθνή εμπειρία, αλλά ούτε και την άποψη των ειδικών για την συσχέτιση με την διάδοση του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, εκτός των άλλων, είναι και ένα διαχειριστικό περιβαλλοντικό μέτρο για τον έλεγχο πληθυσμών που δεν έχουν φυσικούς εχθρούς (π.χ αγριόχοιρος) αλλά και για τον περιορισμό διάδοσης ζωονόσων (όπως η Αφρικανική Πανώλη). Για τον τρόπο άσκησης του κυνηγίου υπάρχει σχετική νομοθεσία, η οποία εκσυγχρονίστηκε και βελτιώθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Φάμελλο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης της θήρας, το είδος και ο αριθμός των θηραμάτων, ο χρόνος και οι περιοχές θήρευσης εισηγούνται από ειδικούς επιστήμονες και δεν είναι αντικείμενο μικροπολιτικής.

Mε σταθερή προσήλωση στην αρχή ότι οι όποιες εξαιρέσεις από το γενικό lockdown που έχει επιβληθεί θα πρέπει να είναι πλήρως στοιχειοθετημένες ως προς την αναγκαιότητα, την έκθεση και το όφελος, αναλάβαμε τη δέσμευση να καταθέσουμε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb