Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Όλυμπο και Νυμφαίο

Στα λευκά "ντύθηκαν" οι κορυφές του Ολύμπου και οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας, μετά την απότομη μεταβολή του καιρού και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Χαρακτηριστικά, στο βουνό του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, έπεσε κατακόρυφα η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ύψος του χιονιού είναι τρία έως πέντε εκατοστά.

Ο διαχειριστής του καταφυγίου "Χρήστος Κάκαλος", Αλέξανδρος Στύλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9FΜ", υποστήριξε πως δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να χιονίζει στο ψηλότερο βουνό της χώρας κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη.

"Η μέρα ξεκίνησε με τα πρώτα χιόνια της σεζόν. Είναι συνηθισμένο για τα υψηλά επίπεδα του Ολύμπου να χιονίζει τέτοια εποχή και η διαφορά θερμοκρασίας των πόλεων με το βουνό είναι 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω" τόνισε ο κ.Στύλλας.

Λόγω της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών οι επισκέπτες που θέλουν να μεταβούν στο βουνό του Ολύμπου, καλό είναι να επικοινωνούν με τα καταφύγια, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τον Οκτώβριο. «Από δω και πέρα που ο καιρός θα έχει σκαμπανεβάσματα, όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί τα καταφύγια του Ολύμπου θα πρέπει να επικοινωνεί μαζί μας, να ενημερώνεται, ώστε να λαμβάνει τις κατάλληλες οδηγίες για να μπορεί να ανέβει με ασφάλεια στο βουνό. Το καταφύγιο "Χρήστος Κάκαλος" θα παραμείνει ανοιχτό, καλώς εχόντων των πραγμάτων, έως τις 28 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η καλοκαιρινή σεζόν» πρόσθεσε ο διαχειριστής του καταφυγίου Χρ.Κάκαλος.

Εκτός όμως από τον 'Ολυμπο και οι κάτοικοι στο Νυμφαίο της Φλώρινας είδαν τα ξημερώματα τις πρώτες νιφάδες χιονιού, ενώ η θερμοκρασία στον παραδοσιακό οικισμό έπεσε στον 1 βαθμό Κελσίου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb